Johanna Fällman (infälld) blev en vinnare i PWHL-premiären.
PWHL

Johanna Fällman blev en vinnare i historiska PWHL-premiären

Under måndagskvällen skrevs historia inom damhockeyn.
Då spelades den första proffsmatchen mellan Toronto och New York i PWHL – där svenska backen Johanna Fällman fick lämna den historiska premiären som segrare.

Gårdagens premiär mellan Toronto och New York var inte vilken premiär som helst. Matchen markerade även ett nytt kapitel inom damhockeyn, då det var den första matchen i den nya proffsligan PWHL.

På isen återfanns en svensk spelare i form av den tidigare Luleå/MSSK-stjärnan Johanna Fällman, som under hösten spelade sig till ett kontrakt med New Yorks PWHL-klubb tack vare ett starkt träningsläger.

Premiärspelade inför fullsatta läktare

Fällman och hennes New York förstörde premiärfesten i Toronto, där en utsåld arena med 2 537 åskådare på läktaren fick se gästerna nolla Toronto med 4–0. Kanadensiskan Ella Shelton blev den första, historiska målskytten i ligan då hon öppnade matchens målkonto för New York halvvägs genom den första perioden.

Bortalaget gjorde sedan ett vinnande ryck i den tredje perioden, där New York gick från en 1–0-ledning till 4–0 inom loppet av fyra minuter och 49 sekunder efter mål av Alex Carpenter, Jill Saulnier och Kayla Vespa.

Johanna Fällman noterades inte för några poäng i premiärsegern, men lämnade isen med plus två i plus/minus-statistiken. 33-åringen är en av två svenskar i ligan den här säsongen, då även Damkronornas målvakt Emma Söderberg återfinns i ligan. Hennes Boston premiärspelar mot Minnesota under natten till torsdag, svensk tid.

TV: Henrik Lundqvist hyllas för sin plats i svensk ishockeys Hall of Fame