Kalle Kossila och Henrik Evertsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Henrik Evertsson om Kalle Kossilas framtid: "Eftertraktad även av andra klubbar"

ANNONS

Kalle Kossila har snittat närmare en poäng per match under sin sejour i Växjö. Till våren löper den finske stjärnans kontrakt ut.
– Ligger du i toppen av SHL:s poängliga är det självklart att du är eftertraktad även av andra klubbar än den egna klubben, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Under sin debutsäsong i Växjö stod Kalle Kossila ifjol för 25 poäng på 28 grundseriematcher och den här säsongen har han slagit fjolårets poängskörd i grundserien genom att producera 26 poäng på lika många matcher.

Till våren löper avtalet med regerande mästaren ut – och det är ovisst om det blir en fortsättning i Växjö för 30-åringen.

– Det som finns att säga är att han har ett utgående avtal, inte mer än så. Ligger du i toppen av SHL:s poängliga är det självklart att du är eftertraktad även av andra klubbar än den egna klubben. Det gör kanske också att du inte sitter med panik över att få klart med något utan är intresserad av att först se hur hela bilden ser ut, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Dras med skadeproblem

Kalle Kossila går just nu skadad och väntas missa tre till fyra veckor, enligt Växjös tränare Jörgen Jönsson. 30-åringen har dragits med skadebekymmer under sin tid i Växjö, där han missade nästan halva fjolårets grundserie samt slutskedet av SM-slutspelet.

– Den typen av individuella prestationer som Kalle skämmer bort oss med kanske vi inte kan hoppas på i lika hög grad under några veckor framöver. Då behöver vi vara mer av en lagmaskin som vi var mot Rögle på annandagen: Ett lag som gör klassiska hockeymål som kanske inte hamnar på några highlightlistor. Att spelare kommer och går är något vi fått vänja oss vid, inte minst den här säsongen, säger Evertsson.

Kossila är en av tio spelare med utgående avtal i Växjö. Bland de övriga spelarna återfinns namn som Brian Cooper, Martin Lundberg och Robert Rosén.


TV: Seattle Kraken vann Winter Classic 2024

FAKTA

Utgående kontrakt i Växjö

Brian Cooper, 30 år, back
Zach Giuttari, 27 år, back
Arvid Hurtig, 20 år, back
Kalle Kossila, 30 år, forward
Martin Lundberg, 33 år, forward
Dylan McLaughlin, 28 år, forward
Tobias Rieder, 30 år, forward
Robert Rosén, 36 år, forward
Manuel Ågren, 29 år, forward
Joachim Blichfeld, 25 år, forward

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games