Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

AIK:s glädjebesked - Falk och Hedberg tillbaka i full träning

ANNONS

Långtidsskador har stoppat både Hampus Falk och Tom Hedberg från spel. 
Nu kan AIK komma med ett glädjebesked kring de båda backarna. 
– Gått mycket fortare än vad vi trodde och vågade hoppas på, säger fysioterapeut, Andreas Simensen på klubbens hemsida.

AIK:s skadelista ser ut att minska rejält. Under tisdagen meddelar Stockholmsklubben att fyra av fem spelare som var borta inför fredagens match är tillbaka i full träning.

Bland dessa fyra är dessutom två Hampus Falk och Tom Hedberg, backarna som dragits med långtidsskador och därmed försatt klubben i en backkris. 

— Både Falk och Hedberg är tillbaka i full träning efter sina långtidsskador. Som alltid efter att spelarna har varit borta en längre tar man det dag för dag så att det inte blir några bakslag. Men dyker det inte upp några konstigheter gällande skadorna kommer de fortsätta att köra på för fullt med laget, uppdaterar fysioterapeut, Andreas Simensen på klubbens hemsida och fortsätter:
– Det är även fantastiskt roligt att Falk är tillbaka i full lagträning eftersom den första prognosen inte var särskilt ljus. Men med en lyckad operation och efterföljande fullträff på rehabiliteringen har det gått mycket fortare än vad vi trodde och vågade hoppas på,

Senast Tom Hedberg spelade var 20 oktober. Sedan dess har han återhämtat sig efter en fraktur på överkroppen. För Hampus Falk har det varit en ännu längre rehab efter att han fått sin vad uppskuren av en skridskoskena på en träning. Innan dess hann han med tre matcher denna säsong.

“Hoppas han är tillbaks om cirka två veckor”

Utöver detta meddelar AIK även att både Richard Gynge och William Ignberg Nilsson är tillbaka i träning efter smällar i förra veckan. Den femte spelare på skadelistan, Arvid Degerstedt närmar sig även han comeback.

– Vad gäller Gynge och Ignberg Nilsson så är båda åter i full träning efter de smällar de ådrog sig förra veckan. Degerstedt gör framsteg varje vecka vilket känns positivt, men han kommer inte att vara matchredo på fredag men vi hoppas att han är tillbaks om cirka två veckor, säger Simensen


TV: Är han Sveriges största trashtalker i JVM?


 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games