Foto: Ronnie Rönnkvist / Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Alexander Suzdalev trejdad - lämnar Mora

ANNONS

Alexander Suzdalev var under nyårsnatten inblandad i en stor trejd i WHL. Han lämnar därmed Mora, som han varit utlånad till.
– Han är taggad över att återvända till WHL och komma till Saskatoon, vilket gjorde det här till ett enkelt val för oss, säger Saskatoon Blades GM och president Colin Priestner.

Förra säsongen imponerade Alexander Suzdalev stort i WHL, där han intill Connor Bedard i Regina Pats gjorde 86 poäng på 66 matcher. Med det var han ligans bästa rookie. Den här säsongen var tanken att han skulle spela i Hershey Bears i AHL, men det blev i stället spel i Mora i HockeyAllsvenskan. Där har han gjort 2+1 på 13 matcher.

Men nu lämnar sistaårsjunioren, av allt att döma, Sverige igen. Suzdalev var i natt inblandad i en stortrejd i WHL, och är klar för Saskatoon Blades.

– Vi känner att Alex är en av de mest spännande juniorspelarna i världen. Han är taggad över att återvända till WHL och komma till Saskatoon, vilket gjorde det här till ett enkelt val för oss, säger klubbens GM och president Colin Priestner till lagets hemsida.
– Han har ett högklassigt skott och ett extremt högt hockey-IQ.

Alexander Suzdalev var aktuell för Juniorkronornas VM-trupp såväl ifjol som i år, men ratades båda gångerna. Han var däremot med och vann U18-VM 2022. Han draftades några månader senare av Washington Capitals, i tredjerundan.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM