Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Brendan Shinnimin och Arvid Lundberg anmälda stängs av

ANNONS

En spelare i vardera lag anmäldes till disciplinnämnden efter gårdagens heta rivalmöte. 
Både Luleås Brendan Shinnimin och Skellefteås Arvid Lundberg stängs a.

Trots stor dominans av Skellefteå kämpade sig Luleå tillbaka sent under lördagens rivalmöte. Då delade hemmalagets Arvid Lundberg först ut en smäll och spikade sedan igen mötet med att sätta 4–2 i den tredje perioden. 

– Oj. Rejält matchavgörande situation. Det är en rejäl crosschecking i huvudet på Brendan Shinnimin får man nog säga, av Arvid Lundberg. Shinnimin är galen. “Bulan” får hålla kvar honom i båset. Jag förstår att Thomas Berglund är arg. Det är en utvisning på Lundberg för det på Shinnimin innan, sa TV4:s expert Niklas Wikegård i sändningen. 

Detta kom i ett stökigt möte där Brendan Shinnimin dessförinnan själv delat ut en smäll på Linus Lindström när han själv stått i båset. 

Nu stängs de båda spelarna till disciplinnämnden, meddelar SHL. Shinnimin får två matchers avstängning, medan Lundberg får tre. Lundberg tvingas också böta 15 625 kronor.

“När det återstår 4.55 av första perioden så gör Brendan Shinnimin en farlig handling mot Skellefteåspelaren Linus Lindström. Lindström hamnar med överkroppen inne i Luleås bås. Shinnimin som står i båset tar sin klubba med båda händerna och trycker ner klubban med kraft i nacken på Lindström som är helt försvarslös", skrev disciplinnämnden i sin anmälan om Luleåspelaren..

Avgjorde - riskerar straff: “Stor kraft i huvudet”

“När det återstår 12.00 av tredje perioden så crosscheckar Arvid Lundberg Brendan Shinnimin i huvudet. Efter nedsläpp i Skellefteås försvarszon så får Lundberg pucken och åker ut mot sargen med Shinnimin jagandes efter. Shinnimin hindrar Lundberg från att spela undan pucken och håller samtidigt fast Lundberg som förlorar pucken. När Shinnimin skall åka förbi Lundberg så crosscheckar han Shinnimin med stor kraft i huvudet så att hjälmen åker av.”, skrev nämnden om Lundnberg

Se situationerna här.


TV: Isac Born om Henrik Lundqvist-hyllningen: "Supermäktigt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games