Video: Viaplay
NHL

Nylanders svit sprack - sänktes av Sebastian Aho i jätteform

ANNONS

Tre matcher, tre vinster och elva poäng. Det är Sebastian Ahos facit efter nattens nya jättematch. Carolinas finske stjärna är kanske inne i sin karriärs bästa poängstim.
– Troligen min bästa svit, speciellt i NHL-karriären, säger Aho enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Ingen verkar kunna stoppa Sebastian Aho för tillfället. 

Carolina Hurricanes säkrade sin tredje raka seger i natt genom att få in 3–2 på Toronto Maple Leafs - och den finske stjärnan visade återigen vägen genom tre nya poäng. Det gör att han nu har gjort elva (!) på de tre senaste matcherna. 

– Troligen min bästa svit på tre matcher, speciellt i NHL-karriären. Jag vet inte om jag hade något sådant här som junior, men det har varit bra. Det är skönt att producera, men att vinna tre matcher i rad, det är fantastiskt, säger Sebatian Aho själv enligt NHL.com.

Med åtta poäng på fyra matcher klev 26-åringen ut på isen i Toronto och fortsatte precis på samma sätt. Redan efter dryga två minuter kom första framspelningen till 1–0 i powerplay och därefter fortsatte det. I mitten av den andra perioden var det återigen en framspelning i powerplay innan han i slutet av matchen satte 3–1 i tom bur. 

– Han spelar väldigt bra just nu. Hans huvud är rätt stort nu, så jag måste hålla honom ödmjuk. Han gör det fantastiskt bra. Han skapar överallt på isen just nu, inte bara det som syns i statistiken. Han har varit riktigt effektiv för oss, säger lagkamraten, Seth Jarvis.

Stod för upphämtning - genom Liljegrens dubbel

För Toronto var det en desto tyngre match. Med dubbelt så många pucktapp i första perioden som i hela förra matchen mot Columbus tappade man matchen tidigt. Det var inte förrän i den tredje perioden som man sedan fick in första målet. 

Det var däremot inte formstarke William Nylander som klev fram. Poängsviten stannade på 13 matcher och istället klev svenske backen Timothy Liljegren fram två gånger om. Först satte han 1–2 på egen hand innan han även spelade fram till 2–3 med tio sekunder kvar. Upphämtningen kom dock för sent. 

– Frustration är en värdelös känsla. Jag fastnar inte i det. Vi måste bara fortsätta spela och fortsätta framåt. Killarna gjorde en bra match. Det är ytterligare en match som kunde gått åt vilket håll som helst, säger Torontos coach Sheldon Keefe enligt NHL.com.

 


 


 

Den här artikeln handlar om: