Kings föll - trots Adrian Kempes nya jättematch

Adrian Kempe är på väg mot nya höjder i NHL.
LA Kings svenske stjärna stod för en ny jätteinsats i natt, men kunde inte säkra segern.
– Jag tycker att vi var det bättre laget i första perioden, säger Kempe enligt NHL.com efter 2–3-förlusten.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Årets sista match slutade med en förlust för Los Angeles Kings, men för Adrian Kempe innebar den en fortsatt succé och förlängd svit.

Den 27-årige svensken gjorde allt han kunde för att leda sitt Kings till en seger, men i straffläggningen visade sig Edmonton Oilers vara starkast. Matchen slutade 3–2 till gästerna och Adrian Kempe och co. får ladda om inför återstarten efter nyår.

Med sig in i 2024 har forwarden dock fin form. Med nattens poäng mot Edmonton har han nu hamnat i protokollet fyra matcher i rad. Under dessa har han gjort totalt sex poäng, varav tre mål.

Poängen i nattens match kom tidigt i mötet. Under andra halvan av den första perioden kunde Kings till slut utnyttja sitt övertag. 11–2 i skott ledde då till både 1–0 och 2–0, båda efter Kempe-prestationer. Vid det första var det en framspelning till Kevin Fiala i powerplay och vid det andra hittade Kempe själv nätet.

Kempe klev av i slutet av den andra perioden för att kollas efter en smäll mot huvudet, men återvände sedan till spel.

– Jämn match. Jag tycker att vi var det bättre laget i första perioden. I andra jagade vi dem lite mer, de var bättre. Sen var det rätt jämnt i tredje, säger Kempe enligt NHL.com och fortsätter om den starka förstaperoden:
– Vi jagade dem. Varje kedja tävlade där ute. Passningarna var mycket bättre än i de senaste matcherna.

McDavid nådde milstolpen

Edmonton hämtade upp underläget i den andra perioden, genom mål och assist av stjärnan, Connor McDavid innan sista 20 slutade mållös. I straffläggningen klev både McDavid och Kempe fram igen för sina lag genom att sätta varsin straff. Stuart Skinner drog dock det längsta strået genom att rädda försök från både Carl Grundström och Anze Kopitar. Därmed tog Edmonton 3–2-segern.

Matchen var även McDavids 600:e i NHL. I och med poängen i matchen är han på 897 i karriären, femte bäst efter 600 matcher. Före är endast Wayne Gretzky (1,451), Mario Lemieux (1,215), Mike Bossy (921) och Peter Stastny (901).

– Varje gång man nämns med de killarna betyder det att du gör något rätt. Det är några av hockeyns allra bästa, så att vara i det sällskapet betyder självklart mycket för mig. Det är en speciell grupp, säger McDavid enligt NHL.com.