Gustav Nyquist säkrade Askarovs första seger - mot stjärnorna

Flytten till Nashville har inneburit ett stort lyft för Gustav Nyquist.
I natt förlängde han sin poängsvit och säkrade unge burväktarens första NHL-vinst.
– Det är galet, säger Jaroslav Askarov efter matchen enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Gustav Nyquists bästa poängnotering i NHL-karriären kom i Detroit 2014/15 då han landade på 27 mål och 27 assist. 2021/22 kom han nära att slå detta i Columbus, men därefter kom en tyngre säsong och sedan även två snabba flyttar. Nu är svensken på väg mot nytt personligt rekord.

34-åringens tre poäng senast mot Detroit kunde inte säkra segern för hans Nashville Predators, men i nattens match mot Washington Capitals lönade sig den fina formen.

Trots en storspelande Hunter Shepard i Capitals mål kunde Gustav Nyquist noteras för både en assist till 2–0 i powerplay innan han även klev fram i den avgörande straffläggningen. Därmed är han nu påväg mot hela 60 poäng denna säsong.

– Jag tycker att de första tio minuterna var riktigt bra, sen kom vi tillbaka till det som gjort oss mindre framgångsrika. Vi rättade oss själva efter första perioden och jag tycker att vi spelade vårt spel under de sista två, säger Nashvilles coach Andrew Brunette enligt NHL.com.

Stoppade stjärnorna - första segern i NHL

Shepard i Washingtons bur räddade 34 av 36 skott innan straffläggningen, men fick där se sig besegrad av unge Jaroslav Askarov. Den 21-årige burväktaren kastades in i hetluften för en av sina första matcher i NHL och säkrade då även sin första seger i ligan - mot ryske stjärnor som Jevgenij Kuznetsov and Aleksandr Ovetjkin.

– Det är den bästa känslan. Det är galet. Matchen tog precis slut och jag behöver mer tid till att bara tänka på det, säger Jaroslav Askarov efter matchen enligt NHL.com.