Rögle avgjorde i förlängningen mot Malmö

Matchen mellan hemmalaget Rögle och gästande Malmö i SHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Henry Bowlby som stod för det avgörande målet.

Den första perioden slutade mållös. Andra perioden var jämn. Malmö inledde bäst och tog ledningen genom Johan Olofsson efter 1.02, men Rögle kvitterade genom Adam Tambellini. Och Rögle hann också ta ledningen, genom Anton Bengtsson. 16.19 in i tredje perioden slog Carl Persson till på pass av Janne Kuokkanen och Lauri Pajuniemi och kvitterade för Malmö. I förlängningen tog det 1.47 innan Rögle avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Henry Bowlby.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Rögle med 11–16 och Malmö med 14–15 i målskillnad. Det här var Rögles åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmös elfte uddamålsförlust.

Det här betyder att Rögle är kvar på tolfte plats, och Malmö stannar på elfte plats, i tabellen.

Torsdag 4 januari 19.00 spelar Rögle borta mot Leksand. Malmö möter Skellefteå hemma i Malmö Arena tisdag 2 januari 19.00.