Örebro fick revansch - när Mastomäki spräckte nollan: "Skönt"

Efter två förluster mot MoDo tidigare under säsongen fick Örebro i dag revansch.
Straffar avgjorde 3–2-mötet och Christopher Mastomäki fick till slut spräcka sin målnolla.
– Skönt att göra mål, skönt att hjälpa laget, säger han i TV4.

Efter en mållös förstaperiod kom lördagsmötet mellan MoDo och Örebro igång rejält. Det var då en lång vänta, inte bara i matchen, som tog slut.

När Christopher Mastomäki hittade nätet med dryga elva minuter spelade av den andra perioden var det ett förlösande första mål för säsongen.

– Mastomäki blir nästan religiös när han tittar upp mot himlen och känner ”äntligen”. I den 28:e matchen kommer första målet för säsongen, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg i sändningen.

Själv var han mer besviken över det som varit dessförinnan.

– Skönt att göra mål, skönt att hjälpa laget. 28 matcher och sex poäng är inget att hänga i granen, säger Mastomäki i TV4 och fortsätter om lagets insats:
– De får skölja över oss i stort sett byte efter byte. Då vänder det snabbt också. Vi är inte konsekventa nog. Vi spelar nästan MoDo-hockey mot MoDo, så vill vi inte spela.

Förvaltade inte chanserna: “Handlar om att göra mål ”

Detta uttalande kom efter att MoDo vänt 0–1-underläget till en 2–1-ledning på några få sekunder i den andra perioden, det andra från Sampo Rantas klubba på straff.

William Wikman hittade en kvittering sent i perioden, men i det stora hela var det hemmaspelande MoDos period.

– Vi är nöjda med perioden. Vi skapar mycket stora lägen, tyvärr kommer vi bara undan med 2–2 ändå. Vi tycker att vi tryckte ner dem ganska bra. Vi ska suga musten ur dem här nu sista perioden, sa MoDo-tränaren Mattias Karlin inför tredje.

Det blev inte riktigt som Karlin ville. Trots bra chanser och ramträff slutade tredje perioden och förlängningen mållös. Straffar väntade och väl där var det Örebro som stod för den enda fullträffen.

– Vi gör en rätt så bra match. Vi håller en bra struktur. Vi fick tillbaka anfallsspelet också, framförallt i andra och tredje, men det handlar om att göra mål och tyvärr var det lite grejer emellan, säger Karlin i TV4 efter matchen.

TV: NHL-stjärnornas lyckönskningar till Juniorkronorna