Nick Ritchie stängs av i åtta matcher.
Foto: Liiga/MTV (Skärmdump)
Europa

Nick Ritchie stängs av i åtta matcher

ANNONS

Nick Ritchie delade ut flera slag på en försvarslös Markus Nurmi. Nu stängs Kärpäts NHL-meriterade forward av i åtta matcher.

Kärpäts NHL-meriterade forward Nick Ritchie har hamnat i blåsväder.

Via sin hemsida meddelar Liiga att kanadensaren kommer att stängas av i åtta matcher efter att ha delat ut slag mot en försvarslös motståndare i form av Markus Nurmi.

Det var i onsdagens match mot TPS som Ritchie åkte på ett matchstraff till följd efter en situation med motståndarspelaren. Det hela började med att Ritchie tryckte ned Nurmi i isen efter en närkamp i sarghörnet, innan kanadensaren tappade humöret och började dela ut slag mot huvudet samtidigt som motståndarspelaren låg på isen.

70 utvisningsminuter på tio matcher

Nurmi tappade sin hjälm vid första slaget, men Ritchie fortsatte att dela ut en handfull slag mot motståndarens huvud innan linjedomarna kunde gå emellan och kanadensaren tilldömdes ett matchstraff medan Markus Nurmi klarade sig utan skada i samband med slagen.

28-åringen skrev i slutet av november på för Uleåborg-klubben Kärpät och har under sin tid i Liiga-laget producerat fem poäng på tio matcher. På dessa matcher har han även samlat på sig 70 utvisningsminuter.

Nick Ritchie, en tidigare stortalang som draftades som tionde spelare totalt i NHL-draften 2014, spelade i NHL så sent som förra säsongen då han producerade 26 poäng på 74 matcher för Arizona och Calgary. 28-åringen trejdades till Calgary mot sin storebror Brett Ritchie och skrev därmed NHL-historia, då det var första gången som två bröder bytte klubb i samma trejd.


TV: Isac Born om Henrik Lundqvist-hyllningen: "Supermäktigt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games