Emil Larsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Emil Larsson blev inlagd på sjukhus: "Riktigt köriga veckor"

ANNONS

Emil Larsson har tvingats tacka nej till Tre Kronor-spel och saknats i Örebros laguppställning under mellandagarnas matcher. Anledningen? Hans kroniska tarmsjukdom har blossat upp.
– Jag har fått bra hjälp av läkarna men det har varit riktigt köriga veckor, säger han till Nerikes Allehanda.

2012 fick Emil Larsson diagnosen ulcerös kolit, som är en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom som kan ligga helt latent i perioder innan den blossar upp.

Örebroforwarden har inte kunnat spela sedan den 9 december och tvingades tidigare denna månad tacka nej till Tre Kronor-spel. För Nerikes Allehanda berättar han att det beror på att tarmsjukdomen gjort sig påmind – rejält.

– Den har bråkat ganska ordentligt med mig. Min tarm har varit väldigt inflammerad. Jag har fått bra hjälp av läkarna men det har varit riktigt köriga veckor, säger Larsson till tidningen.

Blev inlagd på sjukhus

Situationen blev så pass illa att Larsson tvingades läggas in på sjukhus under tre dygn vid jul.

– Du blir så trött och energilös. Även om det är mentalt tufft så blir det ganska sekundärt. Jag försöker bara må bra och inte stressa. Det sköna är att jag vet att det blir bra. Jag har fått lite nya mediciner och upplägg. Fått superbra hjälp men det blir en liten process. Sedan 2012 har jag mått väldigt bra och varit förskonad, säger han.

“Jag tar myrsteg varje dag”

Vidare berättar 30-åringen att han gått ner runt fem-sex kilo under de senaste veckornas sjukdomstid och att det är först under de senaste dagarna som han börjat kunna äta igen. Hur länge Emil Larsson kommer att bli borta från hockeyn vet han inte.

– Nej, det är först och främst att slippa springa på toa, slippa magont och kunna äta. Det är så olika hur det reagerar. Jag tycker jag tar myrsteg varje dag. Rätt som det är vänder det och så vaknar jag upp och känner att jag är igång. Det är svårt att säga något mer än att det går åt rätt håll, säger han.

Den här säsongen har 30-åringen noterats för 14 poäng (7+7) på 25 matcher i Örerbrotröjan.


TV: David Edstrom om succékedjans galna kväll

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games