Derbysviten förlängd - Malmö föll på övertid: "Ger bort poäng"

Med kniven mot strupen efter tränarbytet höjde sig Rögle.
På övertid säkrade man 3–2-segern och förlängde derbysviten mot Malmö.
– Jag är ruggigt less att vi inte tar fler än en poäng, säger Malmötränaren Tomas Kollar i TV4.

Två skånelag med tuff position i tabellen ställdes under lördagen mot varandra. Rögle med Roger Hansson vid rodret jagade sin första seger under ordinarie tid sedan tränarbytet - medan Malmö ville studsa tillbaka och avsluta en tung derbysvit på 0–2 i matcher.

Det blev en match som präglades av den stora betydelsen av en seger för lagen.

– Rögle har tappat poäng mot alla förutom Malmö (i botten). Gör man det i dag också då är man en del av det här. Då kommer det bli svårt att separera sig från det här och få det lyft man vill. Det är jätteviktigt att ta poäng mot de som är i botten för att putta ner dem, säger TV4:s expert Almen Bibic i sändningen.

Till slut var det Ängelholmslaget som tog hem extrapoängen på övertid - trots att man hade tappat matchen ordentligt i sista perioden.

– Det är en tuff förlust sett till tredje perioden. 11–1 i skott och sättet det sker i förlängningen. Det blir en enorm bjudning. Man har kontroll över pucken och ger bort den - och ger bort poäng till Rögle, säger TV4:s expert Sanny Lindström efter 3–2-matchen.

Stjärnan låg bakom dubbla mål - i powerplay

Första perioden slutade mållös och 8–8 i skott och det skulle dröja till den andra innan målklockan ringde i hallen.

– Det kan nog absolut sitta någonstans i bakhuvudet. Det är tre viktiga poäng som står på spel, säger Rögles Linus Sandin efter första.

Malmö var sedan först med att spräcka sin nolla i matchen när Johan Olofsson hittade rätt en minut in i den andra perioden, men därefter vaknade Rögle.

Efter sex matcher utan en fullträff satte Adam Tambellini 1–1 i powerplay och gav Ängelholmslaget hopp. Några minuter senare fick man chansen återigen i numerärt överläge och tog tillvara på den igen. Även då noterades Tambellini för en poäng och Anton Bengtsson var sist på pucken.

– Oskarshamn senast så hade vi inte riktigt det. Det var skönt att få lite utdelning (i powerplay). Jag tycker Malmö kommer ut hetare i andra och får första målet. Sen är vi nära att släppa in en till. Vi schabblar lite för mycket i egen zon och tar för lång tid på oss. Vi får två powerplay som vi tar tillvara på och får lite momentum, men överlag måste vi spela lite snabbare, bättre passningsspel, säger Bengtsson till TV4.

Malmö fortsatte sedan att skapa chanser för att ta sig in i matchen, men stötte på problem. Christoffer Rifalk stod för en viktig räddning i den andra perioden och gjorde precis likandant i den tredje när bortalaget tryckte på ännu mer.

– Han gör en jätteräddning Rifalk. En monsterräddning, säger TV4:s kommentator Patrik Westberg i sändningen efter att Malmö missat en dubbelchans i powerplay och träffat stolpen strax därefter.

Kollars irritation: “Ruggigt less”

Till slut kom även kvitteringen för Malmö. Dominansen 11–1 i skott i den tredje perioden gav 2–2 genom Carl Persson och matchen gick till förlängning.

Trots trenden i matchen var det där Rögle som höjde sig. Henry Bowlby slängde in pucken på chans och såg hur Jakub Galvas petade in den i egen bur.

– Vi förlorar i special teams. Det är små marginaler och det gäller att ta tillvara på chanserna. Jag är ruggigt less att vi inte tar fler än en poäng. Jag tycker vi förtjänar mer, men det spelar ingen roll, säger Tomas Kollar i TV4.

TV: Linus Omark om drömbudet från Växjö