Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Skadorna öppnar för Damian Clara - i Färjestad: "Vår backup-målvakt"

ANNONS

Skador på både Max Lagacé och Carl Lindbom ställer till det för Färjestad. 
Nu öppnar Rickard Wallin för att kalla hem Damian Clara från Brynäs. 
– Damian Clara är vår backup-målvakt, säger sportdirektören till Värmlands Folkblad.

– Utan att gå in på hur vår överenskommelse med Färjestad ser ut, finns det ingenting som gör att Färjestad bara kan ta tillbaka Damian Clara.

Det var Brynäs sportchef, Johan Alcéns ord i somras till Gefle Dagblad. Sedan dess har det italienska storlöftet visat framfötterna under sitt lån i Hockeyallsvenskan samtidigt som både Max Lagacé och Carl Lindbom format en vägg för honom i Färjestad. Nu kan allt detta ha ändrats. 

Under gårdagens SHL-mach klev nämligen Carl Lindbom plötsligt av isen. Det innebar andra målvaktsskadan på tre dagar för Färjestad och att J20-målvakten, Melwin Asp Cassåsen fick debutera. Nu kan Lindbom och Max Lagaces skador öppna för en återkomst för Damian Clara.

– Vårt första alternativ om båda våra målvakter är indisponibla är såklart Damian Clara som har kontrakt med oss och är vår backup-målvakt, säger sportdirektören Rickard Wallin till Värmlands Folkblad och fortsätter:
– Han är som bekant utlånad för att spela i Brynäs i år där han gjort det bra. Vi har dock haft en bra dialog med dem och kan säkert hitta en lösning som funkar för alla i det fallet vi behöver spela honom hos oss nu.

Hyllar debutanten: “Gjorde en jättebra match”

18-årige Clara tingades av Anaheim Ducks i andra rundan av sommarens NHL-draft innan han lånades ut till Brynäs i Hockeyallsvenskan. Där har han gjort 16 framträdanden och räddat 90,1 procent av puckarna under hösten och vintern. 

Blir det ingen återkomst och både Lagace och Lindbom är skadade står Melwin Asp Cassåsen kvar som alternativ i Färjestad. Kanske ett inte allt för dumt alternativ heller med tanke på lovorden efter SHL-debuten. 

– Han gjorde en jättebra match och tog allt utom två skott. Det är givetvis en supersvår situation att göra SHL-debut i, ett fullsatt Luleå är kanske tuffast möjliga uppgift, säger FBK-tränaren Tomas Mitell till VF.


TV: David Edstrom om succékedjans galna kväll

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games