Linus Skager.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Linus Skager återvänder till Kalmar – på lån

ANNONS

Linus Skager blev poängkung för Kalmar i Hockeyettan förra säsongen. 
Nu är han tillbaka i klubben – och lånas in till kvällens match mot Karlskoga. 
– En väldigt snabb och bra lösning, säger assisterande sportchef Jarkko Oikarinen.

Förra säsongen gjorde Linus Skager succé i Kalmar HC då han var en av lagets bästa spelare och blev poängkung med totalt 47 poäng på 47 matcher i både Hockeyettan samt kvalet upp till HockeyAllsvenskan.

Trots det blev inte 23-åringen kvar i klubben utan stannade i Hockeyettan genom att flytta hem till moderklubben Forshaga. Där har Skager återigen levererat bra med 13 mål och 25 poäng på 17 matcher vilket gör att han ligger i toppen av både skytteligan och poängligan i Hockeyettan.

Nu står det dock klart att Linus Skager återvänder till Kalmar. Han lånas nämligen in till kvällens bortamatch mot Karlskoga och kommer därmed att få göra debut i HockeyAllsvenskan. 

– En väldigt snabb och bra lösning att få in Linus i och med att han bor i Värmland när vi möter Karlskoga och såklart en stor fördel då Linus har kort startsträcka och kan vårt sätt att spela hockey på, säger assisterande sportchef Jarkko Oikarinen på klubbens Instagram-konto.

Linus Skager har totalt spelat 157 matcher i Hockeyettan under sin karriär med aldrig fått chansen i HockeyAllsvenskan. Han har dock fått göra fyra SHL-matcher med Växjö då forwarden spelade där som junior.


TV: Sandin Pellikka – "Kommer inte visa respekt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL