HockeyAllsvenskan

Djurgården revanscherar sig – vinner 08-derbyt mot Södertälje

Djurgården studsar tillbaka efter derbyförlusten i onsdags och vinner kvällens 08-derby.
Olle Liss klev då fram som hjälte med sina två mål i segern mot Södertälje.
– Det är en fröjd att spela med de här gubbarna och det är bara att ladda på när chansen ges, säger Liss till TV4 om de båda powerplay-målen.

I onsdags spelades Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården i Avicii Arena vilket slutade med förlust för Djurgården.

Djurgården var då rejält revanschsugna inför kvällens 08-derby mot Södertälje. Den här gången gick det också vägen för DIF som vann med 7-3.

Hemmalaget i Avicii Arena kom ut starkast och fick också ta ledningen halvvägs in i första perioden då Axel Andersson sköt 1-0. Det var hans blott andra mål för säsongen och det första kom också mot just Södertälje. 16-årige supertalangen Anton Frondell debuterar för Djurgården i kväll och var också inne på isen direkt för DIF:s 1-0-mål.

Dubbla mål av Olle Liss

SSK kvitterade genom Julius Bergman men Djurgården var fortsatt snäppet bättre och Wiktor Nilsson kunde sätta 2-1 i ett friläge. I slutet av första perioden fick DIF också chansen att spela powerplay och Olle Liss sköt då 3-1 för hemmalaget.

– Det var otroligt skönt. Jag har ju spelat i Södertälje förut så det ger ju en extra gnista såklart, säger Axel Andersson till TV4 i pausen.

Södertälje var dock inte nöjda med hur spelet såg ut.

– Vi måste steppa upp. De vinner mer närkamper och för spelet. Vi får komma upp här i andra helt enkelt, säger Julius Bergman.

I den andra perioden fick Södertälje en drömstart då Sebastian Dyk reducerade till 3-2 men Djurgården skulle få chansen i powerplay igen och återigen höll sig Olle Liss framme och pangade in sitt andra mål för 4-2.

Mot slutet av perioden sköt Alexander Ytterell också 5-2 till Djurgården som tog en betryggande ledning inför tredje perioden.

– Det var dumt att vi släppa in ett mål så tidigt men vi får fyran och femma så det ser bra ut. Det är lite annorlunda motstånd jämfört med senast men det är många detaljer som är bättre. Det är ändå positivt att vi har tagit steg framåt. Vi har ett jättebra lir i PP. Det är en fröjd att spela med de här gubbarna och det är bara att ladda på när chansen ges, säger Olle Liss i pausen.

Sista derbyt i Globen

Södertälje bytte målvakt inför tredje perioden då Tomas Sholl klev ut och Claes Endre gick in mellan stolparna. Endre fick dock kapitulera tidigt då Edvin Hammarlund sköt in 6-2 till Djurgården vilket säkrade segern.

SSK fick visserligen ett tröstmål till 6-3 då Sebastian Dyk gjorde sitt andra i matchen men närmare än så kom inte bortalaget. I stället kunde Emil Berglund sätta 7-3 för Djurgården som alltså vinner stort.

Det blev 7-3 i Djurgården i vad som är det sista derbyt i Globen på lång tid eftersom den klassiska hockeyarenan nu ska renoveras.

Djurgården – Södertälje 7–3 (3-1,2-1,2-1)

Djurgården: Olle Liss 2, Axel Andersson, Wiktor Nilsson, Alexander Ytterell, Edvin Hammarlund, Emil Berglund.
Södertälje: Sebastian Dyk 2, Julius Bergman.

TV: Inspekterar JVM-duons rum – gör intressant upptäckt