Viggo Björck under TV-pucken.
Landslag

15-årige Viggo Björck målskytt i Team 17:s seger mot Slovakien

Team 17-landslaget studsar tillbaka efter förlusten mot Finland i går.
Sverige vinner med 6-3 mot Slovakien – efter att 15-årige Viggo Björck gjort ett av målen.

I går inledde Team 17-landslaget turneringen i Finland med en 4-3-förlust efter förlängning mot värdnationen.

Under fredagskvällen revanscherade sig Sverige och vinner med 6-3 mot Slovakien för att ta sin första vinst för turneringen.

Sverige kopplade greppet efter några drömminuter halvvägs in i första perioden. Skellefteåtalangen Viktor Klingsell gav Team 17 ledningen och därefter presenterade sig en 15-åring i landslaget.

15-årige Viggo Björck målskytt i vinsten

Viggo Björck (Täby) är född 2008 och gjorde succé och vann poängligan i TV-pucken när Stockholm Nord vann guld. Han blev dock inte uttagen i U16-landslaget strax efter TV-pucken utan fick hoppa upp till Team 17 direkt.

I matchen mot Slovakien klev då Björck fram och sköt 2-0 för Sverige i kvällens match efter att ha blivit assisterad av Luleåtalangen Jakob Ihs Wozniak. Strax efteråt kom även 3-0 då Eddie Genborg (Linköping) blev målskytt, Axel Bröngel Larsson (Frölunda) och William Håkansson (Luleå) noterades för assist.

Slovakien reducerade till 3-1 i slutet av första perioden och i den andra kom även 3-2. Team 17 gjorde sedan två snabba mål inom loppet av 18 sekunder i slutet av mittperioden. Först passade Gustav Hillström (Brynäs) fram till Ivar Stenberg (Frölunda) som sköt 4-2 och därefter gjorde Linköpings Loke Krantz 5-2 på passning från Melvin Novotny (Leksand) och Viktor Klingsell

I den tredje perioden reducerade Slovakien återigen till 5-3 men Klingsell klev återigen in i handlingarna och sköt 6-3 för sin tredje poäng i matchen. Slutresultatet blev också 6-3 till Sverige. Måns Goos (Västerås) vaktade kassen för Team 17 och räddade 20 av 23 skott i vinsten.

Sveriges nästa match i turneringen spelas under morgondagen då Tjeckien står för motståndet.

Sverige – Slovakien 6–3 (3-1,2-1,1-1)

Sverige: Viktor Klingsell 2, Viggo Björck, Eddie Genborg, Ivar Stenberg, Loke Krantz.
Slovakien: Adam Goljer, Jakub Dubravik, Michal Plancar.

TV: Viggo Björck efter guldet i TV-pucken