Foto: Bildbyrån
SHL

MoDo tar viktig seger i “sexpoängsmatchen” mot HV71

ANNONS

Det var en riktig “sexpoängsmatch” i Örnsköldsvik mellan MoDo och HV71. 
Då vände MoDo underläge 1-2 till seger 5-3 i tredje perioden för att skapa avstånd ner till HV71 under kvalstrecket. 
– Det är kul att vi kunde bjuda fansen på en vinst, säger David Bernhardt till TV4. 

Det skiljde sju poäng mellan MoDo Hockey och HV71 inför kvällens match och vid MoDo-seger skulle avståndet öka till tio poäng men vid HV71-seger skulle det bara skilja fyra poäng mellan lagen. 

Då stod MoDo för en stark vändning och vann med 5-3 för att skapa ett skönt avstånd ner till HV71 under kvalstrecket. De bryter därmed sin tre matcher långa förlustsvit där de har förlorat med 5-1, 7-3 och 5-0. 

– Vi sade egentligen bara att vi är på hemmaplan och har mycket fans här så vi vill göra fansen glada och vinna för dem. Det var skönt att vi kunde göra det, säger David Bernhardt till TV4 efter segern och fortsätter: 
– Vi kommer från tre riktigt dåliga matcher och vi ville komma ut och göra det bättre. Det gör vi också rätt så markant. Det är kul att vi kunde bjuda fansen på en vinst och det ska vi ta med oss till lördag och försöker göra det ännu bättre då.

Riley Woods bröt måltorkan

Matchen började inte förrän 19:35 på grund av att HV71:s flyg upp till Örnsköldsvik blev försenat. Det blev därav en lite avslagen första period som var mållös – men till slut hettade matchen till i andra perioden. 

August Berg gav MoDo ledningen i början av mittperioden men det målet gav HV energi och bortalaget kunde vända på steken. Oskar Stål Lyrenäs kvitterade till 1-1 i powerplay och bara en och en halv minut senare kom också 1-2 då stjärnan Nick Shore styrde in ledningsmålet. 

Det var då HV som hade ledningen i matchen inför tredje perioden men MoDo klev ut i den tredje som om de var skjutna ur en kanon och rivstartade. David Bernhardt kvitterade till 2-2 inom de två första minuterna och senare skulle hemmalaget också ta ledningen. 

Theodor Niederbach satte 3-2 med ett direktskott och bara några minuter senare kom även 4-2. Riley Woods har haft det tyngre en längre tid och inte gjort mål sedan andra november. Men efter tolv mållösa matcher bröt Woods äntligen torkan då han höll sig framme vid målet och lade in pucken för 4-2.

Tung förlust för HV71: “Förtjänar mer”

HV71 gav sig dock inte utan lyfte upp och kunde reducera till 4-3 via en kontring där 19-årige backen Hugo Fransson följde med upp och fick skjuta sitt första SHL-mål i karriären. 

Det räckte dock inte för HV som jagade en kvittering genom att ta ut målvakten Joni Ortio men då kunde Sampo Ranta sätta spiken i kistan för MoDo med 5-3 i tom kasse. 

– Det är en tuff förlust. Vi förtjänar mer men vi har absolut ingen tur. Vi får verkligen ingenting med oss. Tur förtjänar man och vi förtjänar väl inte bättre. Det är en lite för dålig insats på två av målen och då vinner man inga matcher. Vi förtjänar inte bättre, säger HV-tränaren Johan Lindbom efter förlusten. 

MoDo tar därmed sin tredje raka seger mot HV71 den här säsongen och lyfter i tabellen då de nu är tio poäng före HV på kvalplats samt tre poäng före Malmö som ligger utanför slutspel. 

För HV71 däremot så ökar avståndet upp och läget börjar se allt sämre ut för nästjumbon. 

– Det är tufft. Vi måste spela mycket bättre och vinna matcher, så är det, säger Lindbom. 

MoDo – HV71 5–3 (0-0,1-2,4-1) 

MoDo: August Berg, David Bernhardt, Theodor Niederbach, Riley Woods, Sampo Ranta. 
HV71: Oskar Stål Lyrenäs, Nick Shore, Hugo Fransson.


TV: Elias Pettersson siar Sveriges väg till JVM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL