Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Junior-VM

Tyskland chockar Finland i JVM: “Det är en jätteskräll”

Finland har fått en mardrömsstart på JVM i Göteborg.
Efter förlusten mot mot Kanada i går åkte Finland i dag på en skrällförlust mot Tyskland.
– Det är en jätteskräll. Vi ska inte kalla det för fiasko än men en riktigt, riktigt jobbig inledning för Finland, säger Viaplays kommentator Tobias Dahlberg.

Finland hade en tuff premiärmatch mot regerande mästarna Kanada och det blev då förlust med 5-2 för det finska laget.

Under onsdagen hade Finland då en pappret lättare match mot Tyskland men Finland förlorade då igen och har fått en fiaskostart på JVM i Göteborg.

Tyskland chockade Finland tidigt i matchen då ledande spelaren Veit Oswald klev fram och gav tyskarna ledningen efter sex minuters spel. Finland svarade dock genom att skjuta 1-1 bara två minuter senare.

I den andra perioden hettade dock matchen till ordentligt. I starten av perioden gjordes det tre mål inom loppet av 98 sekunder då Finland tog ledningen med 2-1 innan Tyskland kvitterade men Finland återtog ledningen till 3-2.

Men tio minuter senare utjämnade Tyskland igen då Roman Kechter satte 3-3. En och en halv minut senare vände Tyskland på spelet och en finsk spelare trillade då vilket gjorde att Veit Oswald kunde komma fri mot målvakten Niklas Kokko och lade in hans andra mål i matchen för 4-3 till Tyskland.

Tyska målvaktens jättematch: “Bragdinsats”

Tyskland ledde alltså inför den tredje perioden och Finland startade då en frenetisk jakt för att vända på matchen men det ville sig inte. Den tyska målvakten Philipp Dietl stod för en jätteinsats och räddade allt i slutperioden.

Finland fick spela sex-mot-fyra i slutet av matchen och pressade då på för ett kvitteringsmål men tyskarna höll undan och kunde vinna matchen med 4-3 då Finland inte lyckades få hål på Dietl. Den tyska målvakten räddade 40 av 43 skott i vinsten. Det är första gången någonsin som Tyskland vinner över Finland i JVM-sammanhang.

– De firar som att de har vunnit guld nästan. Vilken lagprestation, det är underbart med hockey. Vilket lag som helst kan vinna och Tyskland gjorde en riktig bragdinsats, säger Viaplays expert Jacob Josefson och fortsätter:
– Det känns som att Finland underskattade Tyskland.

Det ser nu dystert ut för Finland efter två raka förluster och de måste nu vinna någon av de sista matcherna mot Lettland och Sverige för att inte riskera att hamna på nedflyttningsplats. Tyskland däremot inleder sin turnering starkt och ställs nu mot Sverige i nästa match under morgondagen.

Finland – Tyskland 3–4 (1-1,2-3,0-0)

Finland: Tommi Mannistö, Kasper Halttunen, Samu Bau.
Tyskland: Veit Oswald 2, Niklas Hubner, Roman Kechter.