Fredrik Söderström sågar Albin Grewe efter matchstraffet.
Foto: Bildbyrån & TV4/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Fredrik Söderström sågar Albin Grewe efter matchstraffet i Stockholmsderbyt

ANNONS

Albin Grewe hade fått två matchstraff på sina fyra senaste matcher innan kvällens Stockholmsderby.
Då drog han också på sig ett matchstraff i rivalmötet mot AIK för en huvudtackling på Calle Åsell.
– Det finns absolut inget som berättigar en spelare att gå på i det där läget. Det är direkt korkat, säger TV4-experten Fredrik Söderström. 

Den senaste månaden har Albin Grewe varit avstängd vid två olika tillfällen efter att ha dragit på sig två matchstraff.

Under onsdagskvällens Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården drog DIF-forwarden på sig sitt tredje matchstraff på sina fem senaste matcher. 

Tio minuter in i det heta derbyt så rensar Calle Åsell ut pucken ur AIK:s defensiva zon och spelarna börjar åka uppåt i banan. Flera sekunder efter att Åsell släppt pucken åker då Albin Grewe upp och sätter dit en tackling som tar högt på Åsell som blir liggande på isen. 

Domarna tog direkt en femminutersutvisning på Grewe för interference och efter videogranskning fastställdes beslutet då han fick matchstraff för huvudtackling. 

– Han åker in framför AIK-spelaren, tittar upp och ser honom och sätter in axeln. Det är inte snyggt. Han hade en tackling nyligen mot Mora och sedan gör han det här, säger TV4:s expertkommentator Mikael “Daggen” Eriksson

Sågas av experten: “Hade varit fly förbannad”

Albin Grewe sågas sedan av experten Fredrik Söderström

– Det finns absolut inget som berättigar en spelare att gå på i det där läget. Man vinner ingenting på det. Det är direkt korkat och det finns hög skaderisk. En spelare som Grewe, som har ett brottsregister som får Ursuț och grabbarna att framstå som sympatiska, borde hålla sig ifrån det där, säger Söderström och fortsätter: 
– Jag hade varit fly förbannad om jag vore tränare för Djurgården eller lagkamrat för den delen. Det är en sak att spela tufft och ibland kan det gå snett men det här är direkt korkat. 

Fredrik Söderström tog ton om Grewe igen i periodpausen. 

– Det finns en gräns som du inte kan passera för många gånger. Nu har vi sett detta gång efter annan. Han har varit avstängd tidigare och du måste kunna kontrollera dig. Här är det att han sätter sig själv och sina lagkamrater i skiten. Över tid är det frågan om det inte blir för kostsamt, säger Söderström och fortsätter: 
– Grewe söker upp honom och är tydlig med att ”detta är en spelare som jag vill smälla på”. Det är ett tjuvnyp och det kan hända över hela banan med en slashing eller hakning men det där är bara rent idiotiskt. Det är ett korkat beteende och han sätter sina lagkamrater i skiten. Om jag hade varit Albin Grewe så hade jag lämnat omklädningsrummet snabbt efteråt. Jag tror han blir avstängd. 

AIK tog ledningen med 1-0 strax efter att utvisningen löpt ut. 

Matchen pågår!


TV: Anton Wahlberg efter JVM-premiären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM