Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
Junior-VM

Adam Jiricek knäskadad – missar resten av JVM

ANNONS

Tjeckien får ett tungt besked i JVM. 
Adam Jiricek, som tippas gå topp tio i NHL-draften, åkte på en knäskada i premiärmatchen mot Slovakien och 17-åringen missar resten av turneringen. 
– Han flyger hem ikväll, säger förbundskaptenen Patrik Augusta till sajten hokej.cz

Silvermedaljörerna från i fjol, Tjeckien, fick en riktigt tung premiär under annandagen. Tjeckien förlorade nämligen stort mot rivalen Slovakien då matchen slutade 6-2 till slovakerna. 

Som salt i såret tappade Tjeckien också sin stora backstjärna Adam Jiricek som tvingades utgå efter en skada. Jiricek var i stora smärtor i slutet av den andra perioden då en slovakisk spelare trillade över hans ben i samband med en närkamp. 

Backen fick hjälpas av isen och lade inte mycket vikt på sitt högra ben. Överraskande nog var Jiricek tillbaka i starten av den tredje perioden men han spelade något byte innan han fick en ny smäll mot samma ben och tvingades kliva av permanent. 

Adam Jiricek missar resten av JVM

Nu kommer Tjeckien med ett besked om Adam Jiriceks skada. Efter onsdagens isträning meddelar förbundet att talangen kommer att missa resten av JVM i Göteborg. 

– Tyvärr kommer en knäskada att slå ut Adam ur turneringen. Han flyger hem ikväll. Han har en MRT (magnetröntgen) planerad till torsdag i Tjeckien. Sedan får vi se exakt vad som hände och om det som vår läkare tror blir bekräftat, säger förbundskaptenen Patrik Augusta till hokej.cz

Det är ett hårt slag mot Tjeckien då Jiricek sågs som en av lagets stora stjärnor. 

Adam Jiricek är född 2006 och var alltså två år yngre än de flesta övriga JVM-spelare. 17-åringen fick debutera i tjeckiska högstaligan redan i fjol och är ordinarie för HC Plzeň den här säsongen. Han ses som en av de bästa backtalangerna inför NHL-draften och har tippats kunna gå topp tio. 

Backen är lillebror till NHL-spelaren David Jiricek som var en av de ledande spelarna för Tjeckien på JVM förra året.


TV: Snarkar han mest i Juniorkronorna?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games