Foto: TV4.
SHL

Tung förlust för HV71 - efter omdiskuterat mål: "Ska inte säga vad jag tycker"

ANNONS

HV71 höll tätt länge i det viktiga rivalmötet med Linköping under annandagen. 
Då släppte man in 0–1 efter en hög klubba och förlorade med 1–4. 
– Klart det ska vara en hög klubba, säger experten Niklas Wikegård i TV4.

Efter tunga kollapsen mot Oskarshamn inför julen klev HV71 i dag ut på isen i ett fullsatt i Saab Arena. Mötet med Linköping var inte bara en match mellan rivaler, utan även toppen mot botten där viktiga poäng stod för spel, framförallt för Jönköpingslaget. 

Det dröjde däremot länge innan första målet kom. 

Efter en stökig första period med totalt sju utvisningar klev lagen av isen utan att någon överlistat någon målvakt. Marcus Högberg i LHC och Frederik Dichow fortsatte sedan visa fin form i sina burar i den andra. Det dröjde till början på tredje innan nollan till slut spräcktes. 

Det blev ett kontroversiellt ledningsmål. Efter en tydligt hög klubba slutade Bobby Nardella spela och lämnade sitt lag i en tuff sits. Patrick Russell kunde enkelt skrinna sig till ett fritt läge framför mål och placera in 1–0.

– Här har ni situationen där Bobby Nardella tar sig för ansiktet, hög klubba från Anthony Greco. Nardella slutar spela totalt och HV71 blir en gubbe kort helt enkelt, säger TV4:s kommentator, Johan Edlund innan Niklas Wikegård fortsätter: 
– Klart det ska vara en hög klubba. Det är inte mycket att säga om det, men sluta inte spela. Russell får en ocean av tid. Märkligt av Bobby Nardella, säger experten.

Lindboms ilska: “Den är väl ganska solklar va?”

Därefter tog det inte lång tid innan även nästa kom. Christoffer Ehn tog sig till ett bra läge på en kontring och pricksköt in 2–0. 

– Det är ett otroligt vackert mål. Jättebra gjort. Jag ska inte säga att jag tycker synd om HV71 för vi pratar om elitidrott. De har tillräckligt många lägen för att ha gjort ett par här. De ger bort den här rackaren, säger Wikegård i TV4.

Simon Önerud reducerade med tio minuter kvar att spela, men istället för en kvitteringsjakt blev det ytterligare två mål för LHC. Sebastian Strandbergs i tom bur och Ty Ratties med några sekunder kvar fastställde slutresultatet, 4–1. 

Efter matchen var HV71:s tränare Johan Lindbom rejält irriterad på situationen strax innan 0–1 som kom att bli avgörande. 

– Jag tycker det var en riktigt tung förlust. Jag tycker vi gör vår bästa bortamatch för säsongen. Tråkigt slut. Vi dominerar i tredje innan de får sitt första mål som… jag ska inte säga vad jag tycker om det, säger han i TV4 och fortsätter: 
– Den är väl ganska solklar va? Spelaren reagerar på reflex, får man en klubba i ansiktet så är det klart man reagerar. Det stoppar upp det hela. Titta var domaren står i det här läget? Det är svårt att inte se det.


TV: NHL-stjärnornas lyckönskningar till Juniorkronorna


 

Den här artikeln handlar om: