Roger Forsberg.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Östersund sparkar Roger Forsberg

ANNONS

Efter nio raka förluster väljer Östersund att agera. 
Huvudtränaren, Roger Forsberg får sparken. Tero Lehterä ersätter. 

Till slut kom beskedet. Efter en tung höst med endast 21 poäng på 27 matcher är Östersund fastnitade i botten av tabellen och har hela 13 poäng upp till säker mark. Därmed väljer man nu att sparka huvudtränaren, Roger Forsberg

"Strikt kopplat till de sportsliga resultaten gör Östersunds IK följande förändringar i organisationen. Roger Forsberg entledigas från sin tjänst som huvudtränare från och med idag, den 26 december 2023", skriver klubben i ett pressmeddelande. 

Samtidigt meddelar man att Kjell-Åke "Kjella" Andersson som tidigare fått kliva ner i båset, återgår till sin roll som klubbchef - och att man redan gjort klart med en ersättare till Forsberg.

– Jag kan förstå att det finns en frustration över att vi spelat ganska bra hockey på hemmaplan men ändå förlorat. Varför har det blivit så? Då är det alltid lätt att peka på tränaren, även om det är lite trist att de känner så, sa Forsberg i en intervju med hockeysverige.se i början av december.

Ersättaren: “Varit i liknande situationer”

In i rollen kliver istället Tero Lehterä som plockades in i Västerås i april förra säsongen och lyfte laget från bottenträsket till en kvartsfinal. Fram till nu har han inte haft något nytt uppdrag sedan dess. 

“Tero har tidigare varit i liknande situationer med lyckade resultat. Han är i och med det väl förberedd på det arbete som behöver göras för att lyfta laget.", skriver ÖIK.

Lehterä kliver in i båset redan på fredag den 29 december till mötet med Mora.


TV: Stanley Cup-mästarens roll för JVM-laget

Den här artikeln handlar om: