Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Hedbergs drag gav utdelning direkt - Örebro bröt sviten

ANNONS

Med fyra raka förluster bakom sig kastade Johan Hedberg om i laget - och fick utdelning direkt. Timrå besegrades med 4–2, sviten bröts och flera spelare hyllades för sina insatser. 
– Han ligger bakom det mesta i första, säger huvudtränaren i TV4.

Med fyra raka förluster bakom sig och julmat i magen klev Örebro ut på isen i Timrås SCA Arena under annandagen. Något behövde ske för att bryta sviten och precis det hade huvudtränaren, Johan Hedberg gjort. Till annandagsmötet ändrade han i fyra enheter och fick utdelning. 

Rasmus Rissanen satte sitt första mål för säsongen när han fick in 1–0 tidigt i mötet och Ludvig Larsson visade framfötterna flera gånger om i en ny roll, samt hittade nätet. Perioden slutade 2–2, men gav ändå Hedberg anledning att hylla sina spelare. 

– Ludde Larsson har nog en av sina bästa offensiva perioder på den här säsongen. Han ligger bakom det mesta i första. Han flyttade från center till vinge och det ser ut att funka i dag. Ett stort plus i kanten, säger han i TV4 och fortsätter om Rissanen: 
– Det var bra. Han har varit jättebra hela säsongen och är en stor del av vårt lag. Det är skönt att han kan få lite offensiv utdelning också.

“Det har väl släppt lite för mig”

I den andra perioden klev Örebro ifrån till en 3–2-ledning och efter 40 spelade minuter var det en nöjd Ludvig Larsson som satte på sig TV4:s headset.

– Jag tycker att det känns bra. Första matchen som vinge den här säsongen. Vi har hittat bra kemi direkt, det blir lite friare roll. Det har väl släppt lite för mig kanske, säger han och fortsätter om sitt mål: 
– Jag försökte leta Bobby, men sen var det schysst av (Tim) Erixon att hjälpa mig på traven. 

I den tredje perioden satte sedan Rasmus Rissanen även sitt andra för dagen och för säsongen. Målet innebar 4–2 och blev sedan även slutresultatet.


TV: Wargs utmaning: Anton Johansson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM