Foto: Pius Koller/IMAGO
Junior-VM

Macklin Celebrinis hjärnsläpp - fick matchstraff i genrepet

ANNONS

De nordamerikanska lagen fortsätter att spela tufft inför JVM.
En otäck tackling i Kanadas genrep gav matchstraff för superlöftet Macklin Celebrini. 
– Det finns en historia av avstängningar som följer med in i turneringen, nämner TSN i sin studio i anslutning till matchen.

Kanada riskerar redan att tappa ett av sina stora löften i årets JVM. Detta efter fredagkvällens genrep mot Schweiz. 

Macklin Celebrini, född 2006, delade nämligen ut en otäck smäll på schweizaren, Leo Braillard sent i den andra perioden. Med fart tryckte han till i ryggen på motståndaren som därefter brakade in i sargen med huvudet före. Tacklingen resulterade i fem plus game och Kanada fick fortsätta klara sig utan det underårige superlöftet i träningsmatchen. Braillard återvände inte till spel efter smällen. 

Kanada tog hem mötet, som var deras första inför mästerskapet i Göteborg, men oroar sig nu säkerligen för att man står på isen i premiären mot Finland utan Macklin Celebrini. När han klev av i dagens match hade han hunnit noteras för två framspelningar. 

Macklin Celebrini spelar till vardags på Boston University. Där har han stått för 25 poäng på 15 matcher denna säsong innan han nu ansluter till JVM-truppen. Inför sommaren är de flesta experter överens om att 17-åringen kommer att väljas först i NHL-draften. 

Detta kommer dagen efter att USA:s Frank Nazar delat ut en rejäl smäll mot Sveriges Jakob Norén i gårdagens träningsmatch. 

Läs mer om Noréns status här. 


TV: Road to JVM - del två


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL