Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Axel Jonsson Fjällby sköt säsongens första mål: "Skönt att det ger resultat"

Axel Jonsson Fjällby har spräckt säsongens målnolla. Detta efter att den svenske forwarden blivit målskytt i Winnipegs 5–2-seger över Detroit i natt.
– Vår kedja har blivit bättre ju längre säsongen gått. Skönt att det ger resultat, säger han till NHL.com.

Det var halvvägs genom den andra perioden som Axel Jonsson Fjällby sköt vad som skulle visa sig bli det matchvinnande 3–1-målet i nattens möte med Detroit Red Wings.

Dylan Samberg hittade svensken i en fri yta i mittzonen, varpå Jonsson Fjällby skrinnade till sig ett friläge och distinkt tryckte in ett handledsskott bakom James Reimer. Målet var Jonsson Fjällbys första för säsongen och hans första fullträff i NHL sedan mitten av april.

“Skönt att det ger resultat”

Utöver målet noterades Jonsson Fjällby, tillsammans med kedjekamraten och landsmannen David Gustafsson, för en assist i matchen på Neal Pionks 1–0-mål i matchen.

– Vi är alla på samma sida. Vi åker mycket skridskor och håller det enkelt med ett fokus på defensiven, först och främst. Vår kedja har blivit bättre ju längre säsongen gått. Skönt att det ger resultat, säger Jonsson Fjällby till NHL.com.

Jets kunde till slut vinna matchen med 5–2 sedan Gabriel Vilardi förlängt sin målsvit till fyra raka matcher, innan Mark Scheifele satt spiken i kistan med sitt 5–2-mål i den tredje perioden.

Axel Jonsson Fjällby står nu noterad för tre poäng (1+2) på 13 matcher den här säsongen.

Winnipeg Jets – Detroit Red Wings 5–2 (1–0, 3–1, 1–1)
Winnipeg: Neal Pionk (2), Nikolaj Ehlers (11), Axel Jonsson Fjällby (1), Gabriel Vilardi (6), Mark Scheifele (12).
Detroit: Olli Määttä (1), Patrick Kane (2).