Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Växjös tunga minusresultat - efter CHL: "En miljon kronor"

ANNONS

Växjös deltagande i CHL slutar med en stor förlust för klubben. 
När notan för kalaset trillar in landar den på en miljon kronor. 
– CHL innebär ett kraftigt minusresultat för oss, säger vd Johan Markusson till Smålandsposten. 

Även om klubbarna som deltar i Champions Hockey League belönas för sina resultat i turneringen genom ekonomisk ersättning, kan de drabbas hårt. 

För Smålandsposten berättar Växjös VD Johan Markusson att klubben inte har kommit upp i ett belopp som är nära att täcka kostnaderna för deltagandet - trots kvartsfinalplatsen. 

– CHL innebär ett kraftigt minusresultat för oss. Jag blir tyvärr inte förvånad om det går upp till en miljon kronor, säger Markusson till tidningen och fortsätter: 
– Kostnaderna för flygresor, boende och mat står för 100 procent av kostnaderna egentligen. Precis som tidigare år har vi budgeterat med ett nollresultat för CHL men i år har det sprungit iväg. Vi gick inte tillräckligt långt för att det skulle bli lönsamt.

Dyster framtid för CHL?

Växjös äventyr i CHL slutade som sagt med en kvartsfinal. Geneve Servette tog en 4–1-seger i det första mötet och väl hemma i Sverige kunde Markussons killar inte hämta upp underläget tillräckligt. Kvar återstår frågan om CHL:s framtid. 

– Rent sportsligt vill vi ha kvar CHL eftersom vi tycker att den ger något, att vi tävlar om en annan trofé än Le Mat-pokalen. Men allt handlar om attraktionsvärde och utan attraktionsvärde blir det svårt att överleva över tid, säger Markusson. 

VD:n berättar även att deltagandet är reglerat genom ett avtal som i nuläget sträcker sig fram till 2028. Skulle det fortsätta att inte löna sig stänger han inte heller dörren för att se över möjligheten att inte delta i turneringen.


TV: Linus Omark om drömbudet från Växjö

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM