Västerås IK vann mot Mora
HockeyAllsvenskan

Uddamålsseger för Västerås mot Mora

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Västerås, som vann hemma mot Mora med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) i Hockeyallsvenskan på onsdagen.

Segern var Västerås fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Konstantin Komarek efter 19.23, men Mora kvitterade genom Chad Yetman i slutet av perioden. Efter 8.45 i andra perioden slog Kyle Topping till, framspelad av Trevor Mingoia och Konstantin Komarek och gav Västerås ledningen. Västerås gjorde 3-1 genom Adam Hofbauer efter 1.57 i tredje perioden.

Ludvig Levinsson reducerade dock för Mora med bara en minut kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Det här var Västerås sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Moras femte uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Västerås ligger på sjunde plats medan Mora har sjätteplatsen.

I nästa match, onsdag 27 december 19.00, har Västerås Kalmar borta i Hatstore Arena, medan Mora spelar hemma mot Björklöven.