Video: Viaplay
NHL

Nils Åman spräckte målnollan - efter nya kontraktet

ANNONS

Nyligen uppflyttad från AHL och ett nytt kontrakt påskrivet. 
I natt fortsatte livet att leka för Nils Åman som satte sitt första mål för säsongen. 
– Jag gillar hur vi spelade, säger lagkamraten Elias Pettersson enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Efter en säsongsinledning i AHL har Nils Åman nu börjat jobba sig till en större roll i Vancouver Canucks. Samtidigt som svensken kallades upp till NHL-laget i november kom ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2026 och i natt tackade han för förtroendet. 

Det blev minst sagt en svensk målfest när Nashville Predators tog emot Vancouver, men inte för formstarke Filip Forsberg i hemmalaget. Istället fick vi se tre olika svenska målskytter för Canucks som därigenom säkrade en 5–2-vinst. En av dessa var just Nils Åman som satte sitt första NHL-mål för säsongen och sitt femte i karriären.

– Jag gillar hur vi spelade. Även när de gjorde mål fortsatte vi bara, vi lät det inte sakta ner oss eller ge dem momentum, säger Elias Pettersson som även han hittade nätet och stod för en framspelning i segern.

Matchens tredje svenske målskytt blev Nils Höglander när han följde upp Åman och Petterssons fullträffar i första perioden med 3–1 i den andra.

– Jag försöker bara spela på mitt sätt och jobba framför mål. Det är det målskyttar gör. Jag kommer att fortsätta med det, säger Höglander enligt NHL.com.

Med de två poängen under matchen nådde även Elias Pettersson milstolpen 40 poäng som andra svensk denna säsong. Först dit var Torontos William Nylander.


 

 

 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL