HV71 föll ihop i tredje perioden.

Oskarshamn krossar HV71 i bottenmötet: “Det är pinsamt”

Det stod 1-1 inför den tredje perioden.
Men sedan föll HV71 ihop fullständigt då Oskarshamn kunde vinna bottenmötet med hela 6-1 efter fem raka mål i slutet av matchen.
– Jag tycker faktiskt att det är pinsamt – vi slutar spela totalt, säger HV71-tränaren Johan Lindbom till TV4.

Under tisdagskvällen väntade ett bottenmöte i SHL mellan Oskarshamn och HV71 där HV hade möjligheten att gå upp på säker mark vid seger om Malmö samtidigt förlorade sin hemmamatch mot Timrå.

Så blev det dock inte. Malmö vann med 4-1 – och HV71 föll ihop i den tredje perioden mot Oskarshamn för att förlora med 6-1 och tappa mark i botten av tabellen.

Det var en avslagen start på matchen men den hettade sedan till i andra perioden. HV71-produkten Johan Johnsson gav Oskarshamn ledningen men precis i slutet av mittperioden kunde HV kvittera.

Då Oskarshamn drog på sig två utvisningar inom loppet av en sekund fick HV möjlighet att spela ett långt fem-mot-tre-powerplay. Oliwer Kaski sköt då 1-1 med blott elva sekunder kvar innan paus och det var 1-1 inför tredje perioden.

HV71:s kollaps i tredje perioden: “Får inte hända”

När det väl skulle avgöras var det dock Oskarshamn som klev fram. Då HV71 drog på sig två raka utvisningar fick hemmalaget spela fem-mot-tre och de gjorde då både 2-1 genom Viktor Lodin samt 3-1 genom Austin Wagner för att dra ifrån.

Bara tre minuter efter 3-1-målet höll sig Viktor Lodin framme igen och kunde sätta 4-1 efter en läcker passning av Patrik Karlkvist. Oskarshamn hade gått från 1-1 till 4-1 på blott fyra och en halv minut.

– Det får inte rinna iväg så här. Det ser väldigt illa ut, HV har gjort 40 ganska bra minuter men sedan faller man igenom här i tredje perioden, säger TV4-experten Staffan Kronwall

Viktor Lodin verkar trivs mot just HV71 då han nu har gjort fyra av sina sju mål den här säsongen mot just bottenkonkurrenten.

Slutresultatet blev sedan 6-1 efter att Jonas Engström och Ahti Oksanen gjort mål i slutet av matchen.

HV-tränaren Johan Lindbom var då riktigt irriterat över hur laget uppträdde under matchens sista minuter.

– Vi släpper in två mål i boxplay och sedan tappar vi matchen. Jag tycker faktiskt att det är pinsamt gentemot Joni Ortio att vi tappar de tre sista målen där vi slutar spela totalt. Det är inte okej, säger Lindbom till TV4 och fortsätter:
– Vi slutar spela och börjar fira jul. Det håller inte liksom. De sista målen så jobbar vi ju inte hem, det håller inte. Vi ligger där vi ligger och vi är så jäkla ojämna i spelet.

För Oskarshamn var det deras blott andra vinst på de 13 senaste matcherna. HV71 har fortsatt bara en enda seger på bortais och den kom mot just Oskarshamn tidigare under säsongen.

Oskarshamn – HV71 6–1 (0-0,1-1,5-0)

Oskarshamn: Viktor Lodin 2, Johan Johnsson Austin Wagner, Jonas Engström, Ahti Oksanen.
HV71: Oliwer Kaski.

TV: Noah Östlund - "Bara guld som gäller"