HockeyAllsvenskan

Brynäs upp i topp efter seger mot Kalmar

Brynäs är nu serieledare i Hockeyallsvenskan efter seger, 5-3 (2-1, 1-1, 2-1), hemma mot Kalmar. Brynäs leder serien tre poäng före Södertälje. Södertälje har dessutom en match mer spelad. Kalmar ligger på nionde plats i tabellen.

Kalmars tränare Viktor Tuurala:

– Vi var inte tillräckligt pragmatiska i spelet med puck från start, justerar det under matchens gång, men då finns tyvärr redan ett resultat att jobba efter. Vi gör tillräckligt många bra saker för att få med oss flera poäng, men vi ger tillsammans som lag bort för mycket till en början.

Brynäs startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Jack Kopacka innan Kalmar svarade och gjorde 2-1 genom Roni Allen. Efter 12.44 i andra perioden nätade Jesper Sellin, framspelad av Theoklis Theocharidis och kvitterade för Kalmar.

Brynäs Jacob Blomqvist gjorde 3-2 efter 13.22 på pass av Oliver Tärnström och Theo Lindstein.

Brynäs gjorde två mål i tredje perioden och gick från 3-2 till 5-2, målen av Linus Ölund och Jordie Benn, och punkterade matchen.

Shawn Boudrias reducerade dock för Kalmar med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Brynäs Jack Kopacka stod för två mål och ett assist.

Brynäs har tre segrar och två förluster och 19–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalmar har två vinster och tre förluster och 17–16 i målskillnad.

Brynäs möter Almtuna i nästa match borta onsdag 20 december 19.00. Kalmar möter samma dag Djurgården borta.