Foto: Bildbyrån
Juniorer

Erik Påhlssons starka säsong fortsätter

ANNONS

Erik Påhlsson fick ingen plats i JVM-truppen. Men centerns framfart i USHL stoppas inte för det. I helgen stod svensken för tre nya poäng – och är nu på väg att kross det svenska poängrekordet i ligan.

Snart är halva grundserien spelad i USHL, och Erik Påhlsson är på väg mot historiska höjder. Svensken har nu 31 poäng på 25 matcher och är med det i dela poängligaledning.

Just nu är han på väg mot 74 poäng över säsongen, vilket skulle krossa det svenska USHL-rekordet som ligger på 63 poäng och sattes av Emil Öhrvall 2018/2019.

När Magnus Hävelid tog ut sin JVM-trupp fanns dock inte den formstarka centern med. Något som förbundskaptenen förklarade på följande sätt för Hockeysverige.se:

– Det är en konkurrenssituation kring spelarna som ska ha offensiva minuter och spela offensivt. Det är ju ett angenämt problem. Sedan kanske Erik är mer av en renodlad center och där har vi det så starkt med bra konkurrens. Bland centrarna har vi flera som är ordinarie i SHL och nu kanske man inte ska jämföra ligor men vi har en bra grupp med 04:or och 05:or och då har vi många bra spelare. Det är en konkurrenssituationen som gör att han inte är med. Men jag gläds med honom, han har haft en fin höst.

Men JVM-nobben verkar inte ha tagit speciellt hårt på 19-åringen. Efter en lite tyngre start på december hade Erik Påhlsson nu en väldigt fin helg. På lördagen stod svensken för två assist i 5-2-segern mot Cedar Rapids RoughRiders. På söndagen följde han sedan upp det med ett mål i 4-3-segern mot Green Bay Gamblers.


TV: Filip Forsberg: "Blivit en liten nystart"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games