Damkronorna

Damkronorna vann femnationers-turneringen i Falun

Sveriges damlandslag fortsätter att imponera. Mot Tjeckien blev det förlust med 3-2 efter förlängning – men poängen räckte för att vinna turneringen i Falun.

Damkronorna vann under lördagen mot Finland och bröt därmed en väldigt lång och negativ trend mot rivalerna. Under söndagen fortsatte laget att imponera och lyckades även störa Tjeckien.

Så pass mycket att det blev en seger i femnationersturneringen. Sverige behövde ta minst en poäng i den sista matchen mot Tjeckien, som låg tvåa inför omgången.

Och då klev laget fram och gjorde precis det.

Vann turneringen

Lina Ljungblom fram och stänkte dit både 1-0 och 2-1 för Damkronorna. Båda målen kom i den andra perioden och innebar att Sverige hade ett läge att plocka med sig alla tre poäng med en ledning inför den sista perioden.

Men Tjeckien ville annorlunda och kom tillbaka och kvitterade i början av den tredje perioden. Matchen gick då till en förlängning där Tjeckien avgjorde genom Natalie Mlynkova.

Sverige vann turneringen på tio poäng, och tog poäng i samtliga matcher. Tvåa blev då Tjeckien med åtta poäng.

TV: Friberg: "Känner mig mer ansvarig vid en förlust"