Flen vann mot Järna SK

Järna vann stort senast – nu tog Flen revansch

Det var ombytta roller när Flen tog emot Järna i GB-hallen på lördagen. Flen vann matchen i HockeyFyran Stockholm södra med 10-5 (1-1, 4-2, 5-2). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Järna med hela 10-0.

Järnas lagledare Anders Andersson:

– Tror att vi tog det för självklart att vi skulle vinna, serien var redan klar så inget att spela för egentligen. Flera av grabbarna borta den här lördagen, så tre av oss föräldrar tog på oss grickerna för "stötta" laget. Sen var det massor av utvisningar, nu är det nya tag på måndag i allfyran.

Första perioden var jämn. Järna inledde bäst och tog ledningen genom Albin Andersson efter 7.07, men Flen kvitterade genom Gustaf Frisell efter 16.06. I andra perioden var det Flen som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Flen var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 10-5.

Melvin Frisell gjorde tre mål för Flen och spelade dessutom fram till ett mål, Konrad Emanuelsson stod för ett mål och två assists, Henric Lagerbäck hade tre assists och Gustaf Frisell gjorde ett mål och två målgivande passningar. Anton Schilström gjorde ett mål och två assist för Järna.

Resultaten i sista omgången betyder att Flen slutar på sjätte plats i tabellen, och Järna på fjärde plats.