Mariestad förlorade mot Helsingborg HC Ungdom
Montage
Matchrapport

Helsingborg besegrade Mariestad med 5-3

ANNONS

Helsingborg vann mötet med Mariestad borta med 5-3 (1-0, 3-0, 1-3) på lördagen i J20 Region syd herr.

– Vi var inte beredda på Helsingborgs fart och närkampsspel. De kom ut betydligt mer rejäla än oss, vi tvekade och slarvade i försvarszon. Vi behöver nöta försvarspel och avslut inför nästa serie. Bra att ge det en chans i tredje perioden men då är det försent, tyckte Mariestads assisterande tränare Mathias Mörk, efter matchen.

Helsingborgs assisterande tränare Oskar Spires om matchen:

– Skönt att avsluta denna serien med 3 poäng. Första och andra perioden är godkänd, sista ger vi Mariestad en chans att komma in i matchen. Tyvärr spårar matchen ur med en massa matchstraff, vi tar lärdom och jobbar vidare in i nästa serie.

Helsingborg tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Alexander Stenson assisterad av Tymon Pyrih och Felix Kruse. I andra perioden var Helsingborg starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Joel Winblad, Tymon Pyrih och Julius Ekeroth. Tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen kunde Elis Wiik göra 1-4 för Mariestad.

Efter 8.29 ökade Helsingborg på till 1-5 genom Charles Björk.

Filip Staaf och Anton Persson reducerade förvisso, men närmare än 3-5 kom inte Mariestad. Helsingborg tog därmed en stabil seger.

Resultaten i sista omgången betyder att Mariestad slutar på nionde plats i tabellen, och Helsingborg på tionde plats.

Den här artikeln handlar om: