Förlust i första matchen för nya 08-landslaget

Under kvällen spelade Sveriges landslag med spelare födda 2008 sin första landskamp.
Det blev då förlust i debuten för Nils Ekmans grabbar då Finland vann med 4-3.

Under helgen spelar Team 16 sina första landskamper med årskullen födda 2008 och det är också Nils Ekmans första landskamper som förbundskapten efter att ha tagit över i somras då Sverige spelar tre finnkamper i Kotka.

På fredagskvällen spelades då den första matchen mellan Sverige och Finland vilket slutade i seger för Finland med 4-3.

Sverige tog ledningen i matchen med två minuter kvar av den andra perioden då Bosse Meijer (Frölunda) blev målskytt efter assist av Lucas Rosander (Brynäs). Men Finland svarade och kvitterade till 1-1 bara tolv sekunder innan periodpausen.

Sverige vände – och tappade

I den andra perioden tog sedan också Finland ledningen i matchen och U16-killarna behövde vända matchen i den tredje.

Det lyckades de också med. 2-2 kom redan efter 1:44 i tredje perioden då Zigge Bratt (Frölunda) gjorde mål efter passning av Axel Elofsson (Örebro) och Leo Tjälldén (Luleå). Bara fyra minuter senare tog Sverige också ledningen då Ola Palme (Växjö) och Oscar Holmertz (Linköping) spelade fram till Egon Ekberg (Nacka) som sköt ledningsmålet.

Finland kvitterade dock till 3-3 med åtta minuter kvar av matchen och med blott 1:55 kvar att spela kunde finländarna också säkra segern då de gjorde 4-3. Sverige tog ut målvakten i slutet av matchen för att jaga ett sent kvitteringsmål men de lyckades inte få in pucken utan matchen slutade med förlust för det svenska U16-landslaget.

Röglekeepern Milo Tjärnlund vaktade målet för Sverige i förlusten och han räddade 32 av 26 skott.

Team 16 spelar ytterligare två landskamper mot Finland under helgen, nästa match spelas i morgon eftermiddag.

Finland – Sverige 4–3 (1-1,1-0,2-2)

Finland: Milo Nuutinen, Rasmus Rinne, Matias Myllyniemi, Otto Tukiainen.
Sverige: Bosse Meijer, Zigge Bratt, Egon Ekberg.

TV: Granqvist om Carlssons vila: "Vill se Leos lekland"