Hilda Svensson och Ebba Hedqvist gjorde varsitt mål.

Andra raka segern för Sverige i JVM-genrepet

I går vann Sveriges U18-landslag med 5-2 mot Tjeckien.
Under fredagen kom andra raka segern då U18-tjejerna vann med hela 6-2 mot Slovakien.

Under den här veckan spelar det svenska U18-landslaget sin sista turnering innan det är dags för JVM i Schweiz efter årsskiftet.

Sverige har rest ner till Chomutov i Tjeckien och under torsdagskvällen vann de mot värdnationen med 5-2 och på fredagen ställdes U18-tjejerna mot Slovakien.

Det blev då blågul seger med hela 6-2 efter en stark insats av laget, ledda av förbundskapten Andreas Karlsson.

Isabelle Leijonhielm (AIK) gav Sverige ledningen och 2-0 kom sedan av MoDos Lovisa Engström. I den andra perioden lyfte Sverige sedan till spel till en ny nivå och målen flög in.

Frölundaforwarden Ella Hellman gjorde 3-0 innan Moa Johannesson (MoDo) satte 4-0. Slovakiskorna fick in en reducering men sedan klev Sveriges två största stjärnor fram med varsitt mål då Ebba Hedqvist (MoDo) gjorde 5-1 och Hilda Svensson (HV71) sköt 6-1-målet innan andra perioden var slut.

Hilda Svensson låg bakom det mesta i vinsten med 1+3 medan Isabelle Leijonhielm var strax bakom med 1+2.

Redan där var matchen avgjord men Slovakien fick sedan in ett sent tröstmål och slutresultatet blev 6-2 till svenskorna. Lia Leiderö Palmlöv (Djurgården) vaktade det svenska målet och räddade åtta av tio skott. Sverige vann skotten i matchen med hela 48-10.

Redan i morgon är det dags för den tredje och sista matchen i turneringen för Sverige då de ställs mot Finland under lördagsförmiddagen.

Slovakien – Sverige 2–6 (0-2,1-4,1-0)

Slovakien: Gabriela Lacna, Sophia Paulinyova.
Sverige: Isabelle Leijonhielm, Lovisa Engström, Ella Hellman, Moa Johannesson, Ebba Hedqvist, Hilda Svensson.

TV: Granqvist om Carlssons vila: "Vill se Leos lekland"