College

Sascha Boumedienne väljer collegespel – klar för Boston University

ANNONS

Sascha Boumedienne blir kvar i Nordamerika. Den svenske 16-åringen spelar till vardags i juniorligan USHL – och har nu bestämt sig för att spela collegehockey med Boston University.

Sascha Boumedienne tog inte plats i den första U16-landslagstruppen för spelare födda 2007, men sedan trenationsturneringen i Tjeckien i februari har backtalangen varit bofast i 07:ornas landslag.

16-åringen spelar, till skillnad från lagkamraterna i landslaget, inte sin klubblagshockey i Sverige. I stället spelar Boumedienne i den amerikanska juniorligan USHL, där han denna säsong producerat 13 poäng på 19 matcher för Youngstown Phantoms.

I framtiden väntar emellertid collegespel.

Son till svenske NHL-tränaren

16-åringen berättar, via ett inlägg på Instagram, att han bestämt sig för att spela collegehockey med anrika Boston University när tiden för college är inne, vilket mest troligt är säsongen 2024/25.

Boumedienne är son till den tidigare NHL-svensken Josef Boumedienne, som sedan säsongen 2013/14 jobbar i Columbus Blue Jackets organisation och som sedan denna säsong är assisterande tränare i NHL-klubben.

I Boston University återfinns den här säsongen en svensk i form av JVM-backen Tom Willander. Skolan har vunnit de nationella mästerskapen vid fem tillfällen, varav det senaste 2009.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL