Carl Mattsson, här i Luleås färger.
Foto: Bildbyrån
Europa

Carl Mattsson stannar i Vasa Sport

ANNONS

Det blir en fortsättning i Vasa Sport för förre Luleåforwarden Carl Mattsson. Via sin hemsida meddelar Liiga-klubben att svensken blir kvar även nästa säsong.

Carl Mattsson valde inför den här säsongen att skriva på för finska Liiga-klubben Vasa Sport efter att hans avtal med Luleå löpt ut.

Mattsson skrev på ett 1+1-årskontrakt med klubben – och nu står det klar att optionsåret i kontraktet utnyttjas. Via sin hemsida meddelar klubben att Mattsson blir kvar även nästa säsong.

– Den här typen av vilja till utveckling och en inre drivkraft passar perfekt med våra värderingar. Sådana spelare vill vi ha i framtiden, säger sportchefen Herkko Koski.

Nio svenskar i laget

Den här säsongen har Carl Mattsson producerat tolv poäng (3+9) på 26 matcher i Liiga.

Vasa Sport är vad man kan kalla för ett “svensklag” i den finska ligan, då laget har inte mindre än nio svenska spelare i truppen. Förutom Mattsson återfinns även Theodor Johnsson, Simon Hjalmarsson, Axel Holmström, Jens Lööke, Kalle Miketinac, Sebastian Stålberg, Sebastian Wännström och Johan Sundström i laget.

Tidigare spelade även Carl-Johan Lerby i laget, men han lämnade Liiga-laget tidigare i veckan för att skriva på för hockeyallsvenska Björklöven.


TV: Granqvists frågetecken: Vart är Elias Lindholm påväg?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games