Nicolai Meyer firade inte sina mål mot SSK.
Foto: TV4/Skärmdump
HockeyAllsvenskan

Nicolai Meyer sänkte Södertälje – vägrade fira: “Kändes rätt”

ANNONS

Nicolai Meyer var tillbaka i Södertälje för första gången som motståndare. 
Då sköt han två mål i Björklövens 3-2-seger – men vägrade att fira. 
– Jag hade en fantastisk tid här så det kändes rätt att göra så, säger dansken till TV4. 

Denna Luciakväll spelades ett toppmöte i HockeyAllsvenskan mellan två lag i helt olika ändar av formtabellen. Tabelltvåan Södertälje kom till kvällens drabbning med tio vinster på sina elva senaste matcher medan trean Björklöven endast har tagit en enda trepoängare på elva matcher med sex förluster under den perioden. 

Trots att “Löven” var formsvaga och SSK formstarka så blev det Björklöven som spelade bäst och också vann matchen med 3-2. 

Bortalaget från Umeå fick en drömstart på matchen då Nicolai Meyer, med ett förflutet i Södertälje, fick öppet mål och kunde skicka in ledningsmålet för Björklöven. Han valde då att inte fira utan viftade bort lagkamraterna som kom fram för att omfamna honom. 

Senare i perioden kunde Björklöven också utöka till 2-0 då poängkungen Myles Powell snappade upp en retur för sitt 13:e mål den här säsongen. Det var en jämn första period men det var “Löven” som var snäppet bättre och fick en stark start på matchen.

I pausen förklarade Meyer sitt beslut att inte fira målet. 

– Jag hade en fantastisk tid här och jag trivdes jättebra, alla var jättebra och snälla mot mig så det kändes rätt att göra så, säger dansken till TV4 och fortsätter: 
– Vi kommer ut ganska bra, spelar smart och får ner puckarna. Vi har lite tur där för jag får en retur och Myles mål var också en retur. Det är ganska bra start så det är bara att köra på. 

Södertälje var däremot inte nöjda med starten på matchen. 

– Det är inget vidare såklart. Det finns mycket att förbättra. Vi vinner för lite kamper och de får ha mycket puck och tid. Det är ett skickligt lag så vi måste börja där genom att vinna våra kamper, säger Viktor Liljegren

Carl-Johan Lerbypresenterade sig för Björklöven

I mittperioden kunde sedan Björklöven sätta 0-3 nästan omgående. Den här gången var det dags för nyförvärvet Carl-Johan Lerby att presentera sig. Backen, som debuterar för Björklöven i kväll, spelade fram till Nicolai Meyer som störtade fram och styrde in sitt andra mål i matchen och “Löven” hade alltså gått upp i en tremålsledning. Även den här gången valde Meyer att köra ett nedtonad firande. 

Björklöven fortsatte spela bra även om Södertälje bjöd på en del och 0-3 stod sig efter 40 minuters spel. 

– Det har varit roligt, kul att spela match igen. Det känns bra att komma in i det igen. Det var ett bra driv av Meyer där så det var bara att försöka hitta bladet, säger Lerby. 

För Södertälje var det då en stor uppförsbacke inför tredje perioden. 

– Björklöven leder rättvist. Vi är inte tillräckligt ödmjuka i egen zon, här i andra är det väl stundtals bättre men det är 20 minuter kvar och förhoppningsvis kan vi få in en direkt för att vända på detta, säger SSK-kaptenen Christopher Liljewall

Björklöven höll undan – trots stor SSK-press

I den tredje perioden kunde SSK slutligen spräcka Joona Voutilainens nolla då Sebastian Dyk klev fram och satte sitt tredje mål för säsongen. Södertälje fick då vittring och fortsatte sätta hård press på Björklöven. 

Halvvägs in i perioden kom då också ytterligare en reducering av hemmalaget. Ludvig Hedström kunde skjuta en pucken från blålinjen som gick hela vägen in bakom en skymd Voutilainen och backen satte därmed sitt första mål i SSK-tröjan vilket innebar 2-3 i matchen. 

SSK tog över spelet helt och hållet och jagade en kvitteringspuck medan Björklöven bara försvarade sig. I slutet fick Södertälje också en drömchans att kvittera då de fick spela powerplay med tre minuter kvar och kunde ta ut målvakten för att spela sex-mot-fyra. 

Södertälje lyckades dock inte få in pucken trots en massiv forcering utan 2-3 stod sig och Björklöven kunde hålla undan för att ta tre starka och viktiga poäng. 

Björklöven bryter därmed sin tunga svit den senaste tiden och passerar Södertälje i tabellen för att återta sin andraplats i HockeyAllsvenskan.

Södertälje – Björklöven 2–3 (0-2,0-1,2-0) 

Södertälje: Sebastian Dyk, Ludvig Hedström.
Björklöven: Nicolai Meyer 2, Myles Powell. 


TV: Årets SHL-mål 3: Leksand leker med HV71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games