Macklin Celebrini blev enda målskytt för Kanada.
Junior-VM

Kanada krossades i JVM-genrep

I uppladdningen inför JVM i Göteborg har Kanada spelat två träningsmatcher mot ett “All Star-lag” uppgjort av kanadensiska collegespelare.
När den andra matchen spelades under onsdagskvällen blev Kanada då utklassade mot USports-laget som vann med 6-1.

Om ett par dagar reser Kanada till Sverige för att göra de sista förberedelserna inför JVM i Göteborg.

Den här veckan har då JVM-laget samlats i Oakville, Ontario för att spela två träningsmatcher mot ett “All Star-lag” bestående av spelare från den kanadensiska collegeligan USports. Efter de båda matcherna ska Kanada skära ner truppen inför resan till Sverige.

Under tisdagen vann Kanadas JVM-lag den första träningsmatchen med 4-2 – men under onsdagens match gick det helt annorlunda.

Storförlust för Kanada

17-årige supertalangen Macklin Celebrini gav visserligen Kanadas lag ledningen efter fem minuters spel men sedan tog det roliga slut. USports-laget tog nämligen över och öste in målen. De vände till 2-1 med två mål under första halvan av andra perioden. Båda lagen bytte sedan målvakt halvvägs genom matchen.

I den tredje perioden fick USports en drömstart med två snabba mål för att gå upp till 4-1. Senare kom också ett 5-1-mål och precis i slutet kunde laget också göra mål i tom kasse för att säkra vinsten med hela 6-1.

Kanadas JVM-lag vann skotten med 34-28 men målvakterna Domenic DiVincentiis och Samuel St-Hilaire släppte in tre respektive två mål på 14 skott vardera.

Kanada kommer nu att plocka bort spelarna som inte tar plats i den slutgiltiga truppen innan de reser till Sverige. De spelar sedan tre träningsmatcher i Sverige mot Danmark, Schweiz och USA.

TV: Leo Carlssons första hattrick i NHL