Landslag

Damkronorna inleder hemmaturneringen med seger

Damkronorna får starta hemmaturneringen i Falun med vinst.
Sverige vinner nämligen med 3-2 mot Tyskland under Luciakvällen.

Under onsdagskvällen inledde Damkronorna veckans Euro Hockey Tour-turnering i Falun då de ställdes mot Tyskland.

Det blev då seger direkt för Sverige som vann matchen med 3-2.

Damkronorna inledde matchen bäst och dominerade skotten med 16-4 då de också fick chansen i powerplay fem gånger om. Men ledningsmålet kom i lika styrka. Brynässtjärnan Hanna Thuvik klev fram och blev målskytt genom att sätta 1-0 till Sverige.

Thea Johansson sköt segermålet

I den andra perioden svängde matchen dock betydligt mer. 2-0 kom tidigt genom Lova Blom då Sverige slutligen fick utdelning i powerplay bara 80 sekunder in i mittperioden. Tyskland kom dock tillbaka in i matchen genom att reducera till 2-1.

I slutet fick Tyskland chansen i powerplay men då kunde Damkronorna vända på spelet och sätta 3-1 genom collegeforwarden Thea Johansson. Men bara 22 sekunder senare gjorde Tyskland själva mål i samma powerplay för att se till att ställningen var 3-2 inför den tredje perioden.

Sverige hade sedan kontroll över tillställningen under tredje perioden och såg till att hålla undan och vinna med 3-2. Skotten var 46-17 för Sverige när slutsignalen gick. Tindra Holm vaktade kassen för Damkronorna och räddade 15 av 17 skott i segern.

Sveriges nästa match i hemmaturneringen spelas under torsdagskvällen då Schweiz står för motståndet.

Sverige – Tyskland 3–2 (1-0,2-2,0-0)

Sverige: Hanna Thuvik, Lova Blom, Thea Johansson.
Tyskland: Luisa Welcke, Tabea Botthof.

TV: Årets SHL-mål 3: Leksand leker med HV71