Marcus Karlström sköt segern till Almtuna.

Almtuna vann mot Östersunds IK efter sent avgörande

Almtuna tog till slut hem segern mot Östersunds IK i matchen hemma i Gränby ishall på onsdagen. Marcus Karlström slog till 17.21 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål. Matchen i Hockeyallsvenskan slutade 2-1 (0-0, 0-1, 2-0).

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 13.01 in i andra perioden som Östersunds IK tog ledningen genom Johan Mörnsjö assisterad av Henrik Marklund och Andreas Söderberg.

13.36 in i tredje perioden slog William Eriksson till och kvitterade för Almtuna.

Efter 17.21 slog Marcus Karlström till framspelad av Alexander Ljungkrantz och Anton Klint och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Almtunas femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Östersunds IK:s nionde uddamålsförlust.

För Almtuna gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Östersunds IK är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Almtuna är Brynäs. Östersunds IK tar sig an AIK borta. Båda matcherna spelas fredag 15 december 19.00.