Landslag

Svensk drömstart i World Junior A Challenge

ANNONS

Sveriges U18-landslag besegrade “Kanada Väst” i juniorturneringen World Junior A Challenge. De vann med 4-2 sedan två av lagets storstjärnor klivit fram.

För andra gången någonsin spelar Sverige World Junior A Challenge i Kanada. Sverige skickar ett U18-landslag till turneringen, medan USA, två kanadensiska lag och Slovakien är deltar med sina U19-landslag.

Nu har Sverige premiärspelat, mot Kanada Väst, och det blev en drömstart för Johan Roséns manskap. Sverige vann premiären med 4-2.

Det var lagets storstjärnor som klev fram. Inom loppet av 24 sekunder i den första perioden hade såväl Djurgårdens Anton Frondell som Örebros Alexander Zetterberg presenterat sig med en varsin kasse. Värt att notera är att Anton Frondell bara är 16 år - och alltså möter spelare som är två år äldre än han själv.

TV: Se Alexander Zetterbergs kanonskott

Kanada reducerade till 2-1 i den första perioden, och det resultatet stod sig till den tredje perioden. Då klev Zetterberg fram igen, och satte 3-1, efter en framspelning från tidigare nämnda Frondell. Då återstod det bara tre minuter av matchen. Efter en kanadensisk reducering satte sedan MoDos SHL-debutant från häromveckan, Lucas Pettersson, 4-2 i tom kasse.

Sverige spelar igen natten till onsdag, då USA väntar. USA har ännu inte gått in i turneringen.

Se alla mål här.

Här är Sveriges trupp.

Den här artikeln handlar om: