Vallentuna Hockey förlorade mot Nyköping

Två snabba mål gav Nyköping tre poäng mot Vallentuna

Matchen mellan hemmalaget Vallentuna och gästande Nyköping var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Nyköping två snabba mål – genom Rasmus Kahilainen till 2-3 och 0 minuter senare Hampus Engman till 2-4 och vann matchen i hockeyettan östra med 4-2 (1-0, 1-2, 2-0).

Nyköping tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Christian Axelsson framspelad av Sebastian Lundman och Alexander Stensson. Efter 1.37 i andra perioden nätade Albin Olofsson, framspelad av Lukas Paulsson och Fredrik Svennas och kvitterade för Vallentuna.

Nyköpings Rasmus Kahilainen gjorde 1-2 efter 9.57 på pass av Lucas Byhlin och Christian Axelsson.

Vallentunas Lukas Paulsson gjorde 2-2 efter 17.40 framspelad av Marcus Andersson och Oskar Söderberg.

Tredje perioden var länge mållös. Nyköping gick från 2-2 till 2-4 genom två snabba mål på 19 sekunder i slutet av perioden av Rasmus Kahilainen och Hampus Engman och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.9 kvar att spela.

Serien är nu färdigspelad. Vallentuna slutar på femte plats, och Nyköping på tredje plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.