Tierps HK vann mot Haninge Anchors IF

Tierp fortsätter vinna – 4-2 mot Haninge

Tierp fortsätter starkt i hockeytvåan östra herr. När laget mötte Haninge hemma i Vegahallen på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 4-2 (0-1, 1-1, 3-0). I och med detta har Tierp fyra segrar i rad.

– Åter en karaktärsvinst, där hela laget gjorde sitt jobb, kommenterade Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg efter matchen.

Haninges huvudtränare Ludvig Zettervall:

– De få minuter domaren låter oss spela 5-5 så är vi ett bättre hockeylag. Vi får inte chansen att spela hockey idag. Grattis till Tierp.

Haninge tog ledningen efter 10.23, genom Melvin Wahlqvist. Efter 5.17 i andra perioden slog Joakim Albertsson till, framspelad av Jonathan Fagerlund och Daniel Vilusic och gjorde 0-2.

Tierps Ville Önnebro gjorde 1-2 efter 16.53 framspelad av Casper Löfström och Philip Löfström.

Casper Löfström gjorde dessutom 2-2 efter 20.44 på pass av Sammy Andersson.

Tredje perioden var länge mållös. Tierp gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål på 39 sekunder i slutet av perioden av Oliver Hedlund och Ludvig Svensson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med sju sekunder kvar att spela.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Tierp med 26–18 och Haninge med 24–16 i målskillnad.

Tierp stannar därmed på åttonde plats, och Haninge på sjätte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 12 december. Då möter Tierp GötaTraneberg i Vegahallen 19.00. Haninge tar sig an Nacka borta 19.25.