New York Islanders vann mot Los Angeles Kings
Arkivbild

NY Islanders avgjorde i förlängningen mot Los Angeles

NY Islanders väg till seger mot Los Angeles hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-0, 0-2, 2-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte 13 sekunder in i förlängningen blev Jean-Gabriel Pageau som stod för det avgörande målet.

Segern var NY Islanders fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. Los Angeles startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Adrian Kempe och Vladislav Gavrikov. NY Islanders vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-2 till 3-2 i tredje perioden. Det sista målet kom med 47 sekunder kvar av matchen.

Det här var NY Islanders åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Los Angeles femte uddamålsförlust.

För NY Islanders gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Los Angeles är på tredje plats.

I nästa omgång har NY Islanders Toronto hemma i UBS Arena, tisdag 12 december 01.00. Los Angeles spelar borta mot NY Rangers måndag 11 december 01.00.