Leksand vann mot Brynäs IF

Nilsson och Persson matchvinnare när Leksand besegrade Brynäs

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Leksand i matchen mot Brynäs i Tegera Arena. Laget vann söndagens match i J20 Nationell norra herr med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1). Liam Persson blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 13.05 in i tredje perioden.

Brynäs tränare Victor Grönberg tyckte så här om matchen:

– En jämt match. Tycker vi spelar mycket bättre idag utan puck. Vi hade extremt svårt och sätta våra lägen. Men vi är stolta att vi tagit oss till topp-10, grabbarna har verkligen tagit stora kliv i sin utveckling.

Segern var Leksands nionde på de senaste tio matcherna.

Leksand startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.19 slog Fred Nilsson till assisterad av Colin Sean Lindemann och Zaki Crookes.

Andra perioden blev mållös. 11.49 in i tredje perioden slog Hugo Lundberg till framspelad av Felix Jansson och Edvin Nääs och kvitterade för Brynäs.

13.05 in i perioden nätade Leksands Liam Persson på pass av Erik Müller och Melker Plars och avgjorde matchen för Leksand.

Det här var Leksands nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brynäs sjätte uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Leksand slutar på fjärde plats i tabellen, och Brynäs på femte plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel. Noteras kan att Leksand sedan den 25 november har avancerat fyra placeringar i tabellen.