IFK Mariefred vann mot IK Graip

Mariefred ny serieledare efter 8-1 mot Graip

Det blev 8-1 (2-0, 1-1, 5-0) hemma för Mariefred mot Graip i söndagens match. Därmed är laget serieledare i HockeyFyran Stockholm södra, två poäng före Nyköping, efter tolv spelade matcher. Nyköping har dessutom en match mer spelad. Graip ligger på åttonde plats i tabellen.

Mariefred har nu tolv raka segrar. Graip har fyra förluster i rad.

I början av matchen var Mariefred starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Isac Huhta och Jesper Karlsson. Och det var bara början. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Robert Hartman göra 2-1 för Graip.

Mariefred gjorde dock två snabba mål och gick från 2-1 till 4-1, målen av Gustaf Kleman och Ludvig Karlsson. Mariefred fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Ludvig Karlsson, som gjorde två mål, Leo Karlsson och Axel Svensson.

Mariefreds Leo Karlsson stod för ett mål och två assists, Axel Svensson gjorde ett mål och två målgivande passningar och Gustaf Kleman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

I nästa omgång har Mariefred Flen hemma, torsdag 14 december 19.30. Graip spelar borta mot Tullinge TP lördag 16 december 14.10.