Luleå vann mot SDE

Luleå starkast – avgjorde i förlängningen mot SDE

Matchen i SDHL mellan hemmalaget Luleå och gästande SDE var oavgjord vid full tid, 5-5. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 6-5 (2-0, 2-0, 1-5, 1-0). Viivi Vainikka spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Därmed har Luleå vunnit fem matcher i rad i SDHL.

I början av matchen var Luleå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Jaycee Magwood och Emma Nordin. Luleå var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 4-0.

SDE hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 3.52 innan Luleå avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Viivi Vainikka, framspelad av Noora Tulus.

Michelle Löwenhielm gjorde tre mål för SDE och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Luleås femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också SDE:s sjätte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Luleå fortsätter toppa tabellen och SDE ligger på sjunde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Luleå är Modo. Lagen möts tisdag 19 december 18.00 i Hägglunds Arena. SDE tar sig an Frölunda HC borta onsdag 20 december 19.00.